Iskanje

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
SAJMONINA
Število vnosov: 4
16.10.2008 ob 12:31
 
koliko vas dela v naljepšem obdobju in na kašnih delovnih mestih?

jaz delam v gostinstvu, kjer se 8 ur stoji in precej gara. ko pridem domov, se zaradi bolečin v nogah komaj premikam, vendar pa mi te ne zatekajo. na bolniški ne moram biti, ker sem ginekološko zdrava. ginekologinji pripovedujem kako in kaj je kakšno je stanje in vedno dobim isti odgovor, da me razume vendar ne mora storiti nič, da mi je delodajalec dolžan zagotoviti primerno delovno mesto. seveda malo že pazi, vendar pri nas pač počivanja ni, saj ga ne mora biti, ker ni takega dela. torej verjetno bom delala do zadnjega dne, nisem lena in ni mi problem delati, vendar me zanima kako to lahko vpliova name in otroka... veliko berem tudi o prezgodnjih porodih i.t.d.

vse to vem, da je odvisno od človeka do človeka, vendar še vseeno me zanimajo vaše izkušnje.

hallohallo
Število vnosov: 511
16.10.2008 ob 12:44
 
če se dobro počutiš,če ti ne zatekajo noge in roke,če ne krvaviš,...,pa če veš da te delodajalec relativno čuva in da ne dviguješ- delaj,drugače pa začni glumit da te spravi čimprej na bolniško....enim to z lahkoto rata ,pa jim nič NIsmiley SAJ SAMA VEŠ,POSLUŠAJ TELO IN MALO BEBICO V TEBIsmileysmileysmileysmiley
spinka
Število vnosov: 90
16.10.2008 ob 12:58
 
Sama veš, da je to TVOJE obdobje, tvoj najlepši čas...Jaz sem sicer delala sedem mesecev, ker delam v uniformi in je delo zelo naporno, me je šef takoj premestil v pisarno. Potem pa sem dobila krče in sem mogla na bolniško. Moji kolegici g. prav tako ni dovolil na bolniško, pa čeprav je krvavela, zato ga je zamenjala, to prav tako priporočam tebi

lepo nosečnost želimsmileysmiley
petra116
Število vnosov: 152
16.10.2008 ob 13:06
 
Pozdravljene.

Popolnoma te razumem, saj sem bila sama v gostinstvu 7 let. Med nosečnostjo sem delala v veliki živilski trgovini do 8.meseca. Zadnja 2 meseca sem bila večinoma na blagajni. Nato pa izgubila službo, ker sem bila zaposlena za določen čas in mi pogodbe v 8.mesecu niso več podaljšali.

Moja ginekologinja mi je že v samem začetku želela odpreti bolniško- glede na delovno mesto, vendar si tega nisem želela. Bila sem popolnoma zdrava in počutila sem se odlično, razen kakšne male slabosti sem imela.

Najbolj pa sama veš, kaj bi bilo najbolje za tebe in otročička, ki raste v tebi, tako da mislim, da bi se morala še enkrat pogovoriti z ginekologinjo in ji povedati za vse težave. (preprosto težit in glumit, kot ti je svetovala tudi hallohallo)

Želim ti vso srečo ter še naprej veselo pričakovanje!smiley

smiley

hallohallo
Število vnosov: 511
16.10.2008 ob 13:12
 
aja pozabla sem ti še rečt...malo pretehtaj kako delo je to,a maš stika s pijanci,težaki,al nosiš hrano,....al je navadn kafič kjer strežeš kavice in ob 20h ga zaprete.......
skratka....uživaj nosečnost na polno,je nekaj najlepšega pred porodom pol boš pa drugače uživala.......smileysmileysmiley
ina24
Število vnosov: 1002
16.10.2008 ob 13:20
 
SAJMONINA tebi je delodajalec dolžen nuditi delo prilagojeno tebi (nosečnicam). Prav tako ti more nuditi odmore, malico in da se lahko usedeš in spočiješ kadakoli ti misliš da bi se mogla. Če misliš, da ne moreš delati 8 ur, ti mora prilagoditi delovni čas in delovno mesto!

Nosečnice so/ste dobor zavarovane kaj se tiče tega. Prav tako ti more ginekologinja pomagati in če ti delodajalec NOČE nuditi primernega delovnega mesta, se lahko k njemu pošlje zdravstvena inšpekcija in kazni niso majhne. Če ti ginekologinja ne prisluhne imaš eno kuro za ginekologinjo, oprosti izrazu. Ona mora skrbeti za nosečnice. Ima pa 2 varijanti...ena je ta da te da na bolniško, druga pa da ona pošlje zdravstveno inšpekcijo k tebi v službo.Aja pa še tretja, naj si poišče drugo službo, ker zgleda da ni za to delo.
Kako je pa s tem če se sama pritožiš zdravstveni inšpekciji pa ne vem,,,,malo se pozanimaj.

Zdaj sta vidva z otrokom najbolj pomembna, zato naredi vse, da ti ugodijo. Otroku na škoduješ če stojiš cel dan, škoduješ pa sebi.

Jaz sem imela tudi tako delo od 6 pa do 11 ur na nogah...pa so se prilagajali po meni na šihtu! Ker so vedli da vem kaj so mi dolžni nuditi. Nisem bila zoperna in sem delala koliko sem mogla, nisem pa pretiravala in škodla sebi.

Lp in veliko srečesmiley
hallohallo
Število vnosov: 511
16.10.2008 ob 13:24
 
poznam primir kjer je delodajalec sam prosil uslužbenko naj gre na bol. ker jo ni mogel premestit na drugo del mesto.........problem je nastal,ko je šla zadeva na komisijo...tako je par dni delala pa mesec doma,.....
suzana2
Število vnosov: 360
16.10.2008 ob 23:25
 
Imela sem lokal in delavko ki je bila noseča.Ko sem ji predlagala naj jo da G na bolniško se G ni strinjala in takrat sem ji rekla da ni problema ker lahko pride namesto nje polnit hladilnike ter iz njih jemat mrzlo pijačo ker se meni zdi,da hladilniki niso primerni za nosečnico.G mi je odgovorila da je ona bila noseča z dvojčki in je delala do konca.Moj odgovor je bil da se naše in njeno delo ne more primerjati.Po približno pol urnem prepiranju ji je odprla bolniško in je zadnje tri mesece in pol bila na bolniški brez kakih problemov.Sama sem bila na bolniški obe nosečnosti cel čas.Komisije pa načeloma ne kontrolirajo bolniških zaradi nosečnosti na komisijo gre bolnicina kartoteka osebnega zdravnika ter potrdilo ki ga izda ginekolog.Na njem piše le to da je bolniška podalšana v začetku do tretjega meseca potem še za dva meseca in na koncu do poroda.Vsaj tako je bilo pri meni.Bolniške kot jih omenjaš ti hallohallo pa ne pridejo v poštev ker zaradi istega razloga ne moreš na bolniško na račun delodajalca po nekaj dneh dela.
496344
Število vnosov: 6043
21.10.2008 ob 14:04
 
Sajmonina-jaz bi v tvojem primeru menjala ginekologa,ker se mi zdi,da je popolnoma idiotska.
Moja kolegica je imela isti problem,vendar je ona skozi vso nosečnost imela slabosti.Včasih je prišla v službo tako bleda v obraz,da je bil joj.In bila je popolnoma nesposobna delat.In tako ji je druga kolegica predlagala,naj izgubi nezavest.
ne boš verjela,delovalo je,malo je padla po tleh,druge smo pritekle zraven,poklicale delovodjo on rešilca,pa je bila stvar rešena.Nekaj dni je bila v bolnici in ker je bila zaradi slabosti grozna v obraz,nihče ni pomisli,da je nezavest bila zaigrana.Pa je bila v bolniški ves čas...
vrtnica8
Število vnosov: 2
09.11.2008 ob 16:11
 
Živjo Sajmonina, mislim, da je odvisno od ginekologinje.

Jaz delam v trgovini in imam tudi samo stoječe delo. Z ginekologinjo sva se zmenili za polovično bolniško (20 ur na teden). Sedaj je šlo to na komisijo na zzzs, da mi podaljšajo bolniško in upam na pozitivni odgovor. Če mi bodo zavrnili, si ne predstavljam kako bom lahko delala polni delovni čas. Sploh pa decembra, ki je večji tempo dela, saj ljudje ta mesec več kupujejo, pa še trgovine so dalj časa odprte.

Lep pozdravsmiley
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Anketa Arhiv

Koliko članov šteje vaša družina?

Družina

Ženska Moški

Tagi