dominvrt

Jože Potrebuješ uslišal babico umrlega vnučka

BABICA IN DEDEK
1
06.12.2018, 12:04

"(Žal) niso vsi nastopi samo žur" je naslov videa, ki so ga Čuki objavili na Facebookovem profilu. V njem Jože Potrebuješ razkriva srce parajočo resnično zgodbo.

Jože Potrebuješ uslišal babico umrlega vnučka

Jože Potrebuješ iz skupine Čuki je na Facebookovem profilu objavil video z naslovom "(Žal) niso vsi nastopi samo žur ..." V njem najprej pove, da se pelje na onkološki oddelek pediatrične klinike, da bo s skupino Čuki in ribičem Pepetom razveselil otroke za veseli december. "To je nastop, ki se ga po eni strani zelo veselimo, po drugi strani pa najbolj bojimo."

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Pripovedovanje nadaljuje s srce parajočo resnično zgodbo. "Igrali smo tudi lansko leto. Tam je bil fantek, ki je igral na majhno kitaro. Zanj smo morali trikrat zaigrati 'Ko ko ko'." Nato ga je septembra letos poklicala babica tega fantka. Vprašala ga je, ali se spomni fantka s kitaro, in pritrdil ji je. Povedala mu je, da je fantek žal preminul.

Zatem ga je prosila, ali bi Čuki prišli fantku še zadnjič zaigrat na pogreb. Sprva je zavrnil, da žal ne, saj bi jih lahko ljudje obsojali, da "delajo živžav še na pogrebih" in sta se poslovila. Nato ga je babica čez dve uri znova klicala. Povedala mu je, da je njen vnuček tri mesece pred smrtjo stalno poslušal Čuke, da jih je imel zelo rad. Obljubila mu je, da bo pesem "Ko ko ko" slišal na zadnjem slovesu. Spet jo je zavrnil.

A babica ni odnehala – klicala ga je vsaki dve uri. In ob pol polnoči ji je obljubil, da pridejo naslednje jutro ob 10. uri. Obljubo so izpolnili in fantku zapeli na pokopališču. "Tudi to je glasba," je dejal vidno ganjeni Jože Potrebuješ. Dejal je še, da upa, da bodo na Pediatrični kliniki prinesli veselje. Na koncu je dodal: "Zavedajmo se tisti, ki imamo zdrave otroke, da to ni kar tako. Tisti, ki nimajo te sreče, jim pa pomagajmo. Tako ali drugače."

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Komentarji (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

RamzesII
09.12.2018, 11:25:12
0
Resnici na ljubo, nadlegovanju je moral narediti konec, pa čeprav tak, kdo ve kako bi se sicer nadaljevalo.
Erasmus te lahko pripelje tudi na Guardian
Rossi razkril skrivnost o letošnji formi: ...
Odločiti se je moral v eni minuti, domov je ...
Tomaž Evi: Kakšne igrice se greš?
Ana Praznik razkriva prav posebno zgodbo
Recepti, s katerimi boste popestrili veliko noč
Manja, 28: Imel je bazo žensk, ki so se prodajale ...
Top ideja za aktiven izlet v osrednji Sloveniji
Recept za potico, ki vedno uspe
Kaj storiti, če v reži bankomata najdete denar?
Strokovnjakinja vrtičkarjem začetnikom svetuje: ...
Če znate to, se bodo delodajalci 'tepli' za vas