Kašica

(Foto: Thinkstock)

 

Če imate doma banano, jabolko in borovnice, lahko iz teh sestavin pripravite odlično kašico za malico malih gurmanov. Še boljša bo z riževimi kosmiči, ki jih je dobro pred tem malce namočiti v vodi ali mleku.

Vse sestavine stresite v posodo in s paličnim mešalnikom zmešajte. Dober tek, bibe!

Strokovnjaki za prehrano pravijo, da domače kašice lahko zamrznete, vendar morate paziti, iz katerih živil so narejene. Če ste kašico naredili iz domačega sadja in zelenjave, potem zamrznite odvečno količino. Če sadje in zelenjavo kupujete, potem to ni smiselno početi, saj je le-to polno pesticidov.

Pri tem ne smete pozabiti označiti, kdaj ste kašico zamrznili. V zamrzovalniku lahko sadne ali zelenjavne kašice hranite do šest mesecev, mesne pa do dva meseca.

Strokovnjaki odsvetujejo, da zamrzujete kašice, ki vsebujejo adaptirano ali materino mleko. Prav tako ni priporočljivo zamrzniti kašice, ki vsebujejo krompir in špinačo.

Se tudi ti rad/a vrtiš po kuhinji in svoji družini pripravljaš slastne jedi? Prva gosta hrana za dojenčka, pisani in zdravi obroki za malčka, mamljive jedi za vso družino, sladice, malice in vse tisto, kar gre v slast vašim brbončicam ... Pridruži se Bibaleze kuharici in deli z nami skrivnosti mamine kuhinje.