Krofi

(Foto: Thinkstock)

Sestavine

1 kg gladke moke
150 g masla
4 jajca
2 žlici sladkorja
1 žlička soli
1 dl olja
3 dl toplega mleka
1 svež kvas
1 limonina lupinica
5 do 6 žlic ruma

Priprava

Počasi segrejte mleko in v njem stopite maslo. Dodajte kvas in pustite nekaj časa mirovati. V drugi posodi zmešajte jajca, sladkor in polovico moke, postopoma prilijte mleko s kvasom. Na koncu dodajte rum, limonino lupinico in testo pregnetite. Dodajte še preostalo polovico moke.

Testo ne sme biti niti premehko niti pretrdo. Naredite manjše kroglice in jih pokrijte s krpo ter pustite mirovati na toplem vsaj pol ure.

V globoki posodi segrejte olje in vanj počasi polagajte kroglice. Pazite, da ne pretiravate s količino.

Ko se ohladijo, jih nadevajte z marmelado in potresite s sladkorjem.