Juha

(Foto: osebni arhiv)

Sestavine:

1 čajna žlička masla
2 stroka česna
½ koromača
½ bučke
10 stročjih fižolov
2 krompirja
1 pest riža
vejica peteršilja
1 jušna žlica kisle smetane
1 čajna žlička bučnega olja
(sol)

Priprava

Zelenjavo očistimo in narežemo: koromač na tanke trakove, fižol na manjše koščke, krompir in bučko na kocke. V posodi stopimo maslo, dodamo strta stroka česna in počakamo, da zadiši in rahlo začne rumeneti. Dodamo zelenjavo, riž in sesekljan peteršilj. 5 minut pražimo na srednji temperaturi, potem dodamo toliko vode, da pokrije sestavine. Solimo po občutku, za mlajše dojenčke pa sploh ne. Povišamo temperaturo do vretja, nato jo znižamo in pokrito kuhamo do mehkega (približno 15 minut). Juhi dodamo kislo smetano in bučno olje za okus. Uporabite bel riž za rižote. Lahko dodate tudi drugo vrsto riža, a morate biti pozorni na čas kuhanja. Riž, ki se kuha dlje kot ostale sestavine te juhe, skuhajte vnaprej in ga na koncu vmešajte v juho in še malo pokuhajte skupaj z ostalimi sestavinami.

Se tudi ti rad/a vrtiš po kuhinji in svoji družini pripravljaš slastne jedi? Prva gosta hrana za dojenčka, pisani in zdravi obroki za malčka, mamljive jedi za vso družino, sladice, malice in vse tisto, kar gre v slast vašim brbončicam ...

Pridruži se Bibaleze kuharici in deli z nami skrivnosti mamine kuhinje.