Nosečnica in moda - 15

(Foto: Profimedia)

Najstniki, katerih mame so bile med nosečnostjo ves čas pod stresom, imajo lahko težave pri koordinaciji oz. gibanju. To so ugotovili avstralski strokovnjaki, ki so v študijo vključili 2.900 ljudi in njihove otroke v najstniških letih.

Pod stres, ki so mu bile nosečnice izpostavljene, so šteli: finančne težave, smrt družinskega člana ali prijatelja, razpad zveze ali ločitev.

Izrazit negativen vpliv je zaznan v okoliščinah, ko je do stresa prišlo v zadnji fazi nosečnosti, ključni za razvoj dela možganov, ki je zadolžen za nadzor nad gibi.

Pridejo dnevi, ko nam gre vse narobe. Pridejo dnevi, ki so od začetka do konca slabi. Včasih je dovolj le, da globoko vdihnete, včasih pa potrebujete mnogo več.

⇒Mogoče vam na pomoč ob slabih dnevih lahko prihiti prijateljica.

⇒Če se odločite, da imate slab dan, ga boste imeli. Zato ga označite drugače, najdite nekaj, kar pa ni tako slabo. Mogoče vas nekaj le spominja na to, da imate slab dan, v resnici pa ni tako.

⇒Naštejte deset dobrih stvari, ki se vam jih je zgodilo na današnji dan. Mogoče ste popili odlično kavo, mogoče pa ste oblekli najlepše krilo, v katerem se počutite samozavestno. Ko boste dali vse skupaj na papir, boste ugotovili, da ni tako slab dan.

⇒Smejte se, in dan bo takoj postal lepši. Poiščite posnetke na svetovnem spletu, ki bodo iz vas izvabili nasmeh.

⇒Če vidite, da vam nekaj ne gre dobro od rok, prenehajte početi to. Počnite nekaj lažjega.

⇒Poiščite nekoga, ki vam bo povedal točno to, kar želite slišati.

⇒Sprehodite se po parku, pojejte malico na klopci. V naravi se boste zagotovo znebili negativnih občutkov.