Nosečnica

Želite izvedeti otrokov spol čim prej? Mogoče vam pomaga kakšna vraža ali metoda, lahko pa počakate na ultrazvočni pregled ali sam porod. (Foto: Profimedia)


Nosite visoko ali nizko?

Zagotovo vas je že kdo vprašal, ali otroka nosite visoko ali nizko? Če je odgovor visoko, potem boste dobili deklico; če pa je odgovor nizko, potem bo fantek.

Kako hitro otroku bije srce?

Če otroku bije srce več kot 140 utripov na minuto, potem to nakazuje, da bo deklica. Če je utripov manj kot 140 na minuto, pravijo, da bo fantek.

Radi jeste sladko ali kislo?

Če bi ves čas jedli samo sladko, potem nosite deklico. Če imate potrebo po slani ali kisli hrani, potem bo verjetno fantek.

Vpliv let

Že stari Maji so primerjali spol otroka s starostjo mame in letnico zanositve. Če sta obe številki parni ali neparni, potem boste rodili deklico. Če je ena številka parna, druga neparna, potem bo na svet pokukal deček.

Premikanje prstana

Snemite poročni prstan in ga zavežite na vrvico, nato jo držite pri miru nad trebuhom. Če se bo prstan začel vrteti v krogu, potem se v vas skriva fantek; če pa se premika naprej in nazaj, potem nosite punčko.

Vam je zjutraj slabo?

Če imate v prvem trimesečju jutranje slabosti, potem boste zibali deklico. Če vam je zelo malo slabo ali sploh ne, potem vas bo razveselil deček.

Tudi med Slovenkami so se razširila zmotna prepičanja!

Nosečnica

Malo za šalo, malo zares - če radi jeste sladko, potem boste dobili deklico. (Foto: Profimedia)