dominvrt

Do kdaj in koliko lahko nosečnica vozi avtomobil?

NOSEČNOST
2
20.10.2014, 9:09

Če ste v dvomih … Nosečnica lahko vozi avtomobil, če se počuti v redu. Toda odsvetujemo ji, da je za volanom več kot tri ure.

Do kdaj in koliko lahko nosečnica vozi avtomobil?

 

Če se počutite dobro, lahko tudi med nosečnostjo vozite avtomobil.
Če se počutite dobro, lahko tudi med nosečnostjo vozite avtomobil./ FOTO: Profimedia

Zelo pomembno je, da med nosečnostjo prisluhnete svojemu telesu. Seveda lahko vozite avtomobil, ko ste v veselem pričakovanju, in sicer pod pogojem, da vam ni slabo, da se vam ne vrti, da vas kaj ne boli.

Priporočljivo je, da naredite na dolgih vožnjah odmor, tako da niste več kot tri ure za volanom. Obvezno se morate pretegniti in se spočiti za kakšno uro ali dve, preden nadlajujete pot.

V prvem trimesečju nosečnosti je mnogim ženskam slabo, zato se izogibajo temu, da so šoferke, toda kasneje, če so bile do sedaj tako navajene, tudi same vozijo.

Trebušček vas bo od sedmega meseca nosečnosti dalje sicer oviral pri vožnji, ampak poskušajte najti udoben položaj oz. si tako namestiti sedež v avtomobilu. Mogoče pa nikakor ne bo šlo in se boste počutili neudobno, takrat se odločite za sovoznikov sedež. Naj vas drugi razvajajo in vozijo na želene kraje. Prav tako so vaši refleksi v zadnjem trimesečju počasnejši, zato je mogoče tudi prav, da imate svojega šoferja.

Povsem normalno je, da vas je strah, saj pod srcem nosite drobno bitje. Poskušajte se sprostiti in se osredotočite le na vožnjo, ko vi šofirate. Ne pozabite se pripeti z varnostnim pasom.

Na potovanjih, kratkih ali daljših, pa imejte vedno pri roki steklenico z vodo.

 

Komentarji (2)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

BŠK
09.02.2015, 16:41:26
Reklama za Audi
Severna Koreja preizkusila novo taktično orožje
Llorente: Bil sem pos*an, mislil sem, da mi bodo ...
Po smrti sestre znova dela na delu
'Kaj pa ti sploh tukaj delaš? A si ti normalna?'
Preprosti triki za bolj zdravo potico
Vsi načini barvanja pirhov
Hlače, ki so zlomile Instagram, a pristajajo le ...
Curtiss Zeus je e-motocikel, vreden Batmana!
Vse, česar niste vedeli o carskem rezu
Ste v reži bankomata našli denar?
Predstavljamo vam najlepše velikonočne pogrinjke
Tri preproste, a božansko dobre velikonočne ...