Nekatere mame vsako jutro s težkim srcem odhajajo v službo, saj imajo občutek, da s tem prikrajšajo svojega otroka za skupne trenutke. Po eni od zadnjih raziskav na srečo otroka ne vpliva, če je mama zaposlena, ampak naj bi bili otroci zaposlenih mam celo bolj uspešni pozneje na področju kariere in naj bi imeli tudi višje letne dohodke.

Preberite še: Kakšni so načrti žensk?

Sodobne mame so drugačne

Mamica in hči

Mamice smo "multipraktiki". (Foto: Dreamstime)

Vedno bolj izginjajo tradicionalne vloge žensk in moških, kot smo jih poznali nekoč. Sodobne mame ob delu doma opravijo še veliko dela v službi in tudi same prispevajo v družinski proračun. Ženska, ki se iz osebnih ali finančnih razlogov odloči, da bo še naprej hodila v službo, čeprav je postala mama, ima pravico do te odločitve in s tem ne bo škodila svojemu otroku, kot je veljalo nekoč. Predvsem če ji delo predstavlja izziv in veselje.

Preberite še: Niste super mama? Pa kaj zato! Nobena ni!

Čas zase je tudi pomemben

Ženske v veliki meri še vedno nosijo ogromno bremena, kar se tiče starševske odgovornosti. Zato je pomembno, da si znajo vzeti čas zase in se kdaj pa kdaj tudi sprostiti. Otrok najbolj potrebuje srečno in zadovoljno mamo in pogosto prevzame občutke svojih staršev, zato ni vseeno, kako se počutite. Obdržite stvari, ki vas veselijo in izpolnjujejo. Bodite jim pozitiven vzor in jih naučite, kaj vse je pomembno za srečno življenje, tako da ga živite tudi same.

Preberite še: 10 načinov, kako lahko uskladite službo in družino

Veliki in mali otroci

Biti mama je nekaj najlepšega, hkrati pa je tudi fizično in čustveno naporno. V eni od anket so nekatere mame priznale, da jim včasih večji stres povzročajo njihovi možje kot otroci ali služba, saj imajo občutek, da je njihov partner samo še en otrok več, za katerega morajo skrbeti in velikokrat nimajo pomoči pri gospodinjskih opravilih, ne glede na to, če hodijo tudi same v službo. Pomembno je, da si s partnerjem porazdelita obveznosti, saj boste manj izčrpane in doma bo takoj bolj veselo vzdušje.

Danes je premalo časa

Ob številnih opravkih se kazalci na uri veliko hitreje premikajo, kot bi bilo treba, ampak je vseeno izjemno pomemben skupni čas, ki ga preživite z družino. Poskrbite za kakovosten skupni čas, ki je bolj pomemben kot sama količina.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.