Nosečnica

(Foto: Thinkstock)

Sarah Bregel je blogerka, inštruktorica joge in mama. Svoji prijateljici, ki pričakuje drugega otroka, je napisala pismo, kakšna so razlike, pričakovanja, ko dobiš drugega otroka.

Dojenček je lahko popolnoma drugačen od prvega.

Ne glede, ali gre za spalne navade, prehranjevanje ali vedenje, ne razmišljajte o tem, kakšen bo drugi otrok v primerjavi s prvim. Mogoče pri drugem otroku ne bo vse funkcioniralo tako kot pri prvem. Globoko vdihnite in poskusite pozabiti, kako ste se vedli s prvim. Mogoče boste celo zaradi nenehnih skrbi že pozabili, kako je bilo pri prvem.

Od vas bo potreboval nekaj drugega.

Že nekaj časa ste mama, ampak ko postanete to drugič, boste postali drugačna mama. Otrok vas bo potreboval na svoj edinstven način in vi morate biti takšna mama, kot njemu ustreza, ne kot je to potreboval prvi otrok. Morali boste biti bolj fleksibilni, ampak ugotovili boste, kaj potrebuje.

Spali boste dlje.

Res je, spali boste manj. Tolažite se lahko, da vaš prvorojenec spi. Ampak kljub temu boste kar še nekaj časa utrujeni.

Prvorojenec bo za vas resnično velik.

Kar naenkrat bo za vas vaš prvorojenec zelo velik, kljub temu da to ne bo. Postal bo mali čudež za vas: samostojno že teče, lula v kahlico, spi več kot 22 minut v enem kosu in mirno sedi pred televizijo, kar vam pride prav, ko nastopijo nori dnevi z novorojenčkom.

Prvi otrok bo mogoče postal zahteven.

Če ugotovite, da dojenček potrebuje veliko, se lahko zgodi, da bo prvorojenec zahteval tudi svoje. Njegove potrebe boste občutili kot večje, saj bo pokazal več čustev kot novorojenček. Na srečo ga lahko objamete, ko hranite dojenčka. Če mu dovolite, da vam pomaga, da pokaže posebno znanje, se bo počutil kot res nekaj posebnega.

Jagode

(Foto: Thinkstock)

Pomoč druge osebe bo dobrodošla.

Naj vam ne bo nerodno prositi za pomoč, kljub temu da se temu upirate. Če potrebujete nekoga, da se naspite, da vam pomije posodo, je to povsem v redu. Včasih pač vsega ne boste utegnili narediti sami.

Potrebujete še dodatno dozo potrpežljivosti.

Ko se boste počutili, da kot edini vodite ta šov, boste morali v sebi najti tisto drobtinico potrpežljivosti.

Ko boste videli, kako se imata otroka rada, boste imeli vse.

Večino časa se bosta prepirala, toda hkrati se bosta imela zelo rada zelo močno in zelo glasno in vi boste priča temu.

Vse boste super naredili.

Že tako ste mama enega srečnega otroka, drugi bo prav tako srečen. Vse bo tako kot prvič: zahtevno, čudežno in polno ljubezni. Močno ju objemite, ne bodite tujci drug drugemu, vi to zmorete.