Semenčice

(Foto: Thinkstock)

Na britanski spletni strani BabyCentre.co.uk pravijo, da to ne drži nujno. Nekateri znanstveniki trdijo, da ima moški največ semenčic zjutraj, drugi pa so odkrili, da temu ni tako. Pravzaprav glede tega ni pravih dokazov.

Na primer, ena od raziskav je pokazala, da ima moški več semenčic pozno popoldne, kot zgodaj zjutraj. Nato pa je druga raziskava, v katero so vključili 570 moških, pokazala, da čas dneva ni vplival na količino semenčic.

Tudi, če bi čas dneva vplival na kakovost sperme, bi bila razlika pri moških, ki nimajo težav s spermo, tako majhna, da ne bi vplivala na spočetje. Recimo, da imate zjutraj 87 milijonov semenčic, zvečer pa 88 milijonov. To morda zveni veliko, vendar ne spremeni vaše možnosti za zanositev. Konec koncev je potreben le en hiter plavalec, da oplodi jajčece.

Pomembno je le, da živimo tako, da ostaneta naša sperma in zakon v najboljši kondiciji, da smo sproščeni, veliko seksamo in v tem uživamo, kadarkoli to počnemo. Manj stresno življenje kot imamo, boljše so naše možnosti za spočetje. Raziskave so prav tako pokazale, da bo želja vaše partnerke po seksu verjetno večja takrat, ko je najbolj plodna. Torej: seksajta, kadarkoli sta oba razpoložena za to, ponoči ali podnevi.