Na spletnem portalu so spregovorili o tem, kaj so varuškam govorili otroci, ki so jih čuvale, medtem ko ni bilo doma njihovih staršev. V 24 urah se jih je oglasilo več kot 4.000 in izjave nekaterih otrok so precej šokantne.

Neka bralka je zapisala, da je čuvala dve sestri, ki sta bili zelo vljudni. Toda pred spanjem jima je morala obljubiti, da ju beli moški ne bo opazoval med spanjem. Varuška je vprašala očeta, o čem govorita, toda on je ni potolažil, temveč je dejal, da govorita o duhu, ki živi z njimi v hiši.

Varuška

(Foto: Thinkstock)

En komentator je zapisal, da je pazil dečka, ki je bil v prisotnosti staršev zelo prijazen. Ko jih ni bilo, mu je z jeznim glasom govoril, da mu bo populil vse trepalnice, eno po eno, če mu ne bo dovolil gledati filma na televiziji.

Neka varuška je veliko let preživela z eno deklico, ki ni hotela sama po stopnicah v nadstropje, ker se je bala, da bo v sobi moški. Poskušala ji je razložiti, da tam ni nikogar, da je moški, ki ga včasih vidi njen oče, ki jo pride pogledat, če je pokrita. Toda deklica se ni strinjala z njo. ''Rekla je, da nimam prav, ker je ta moški visok in suh, njen oče pa je majhen in debel.''

Še ena deklica je tarnala, da vidi ljudi, ki jih pravzaprav ni. Govorila jim je, da so to tujci iz podzemlja. Videla je tudi svojega brata, ki ga nikoli ni spoznala, ker se je rodil mrtev. Ta ista deklica je nekoč svoji varuški dejala, da je gospodar želi videti v peklu, nato se je obrnila in stekla starn.

Varuška je v pritličju gledala grozljivo, ko je prišla deklica do nje, gledala jo je naravnost v oči in ji rekla: ''Želiš umreti?'' Otroka je nagnala nazaj v posteljo in s prijateljem nadaljevala z gledanjem filma. Po pol minute je deček v filmu, ki je bil približno toliko star kot deklica, ki jo je čuvala, izgovoril enake besede svoji mami. 

Neka varuška se je spomnila, da je deklica, ki jo je čuvala, vanjo namerila prst in dejala: ''Umrla boš 27. maja,'' ni pa povedala, katerega leta.

Veliko varušk je pravzaprav imelo izkušnje z otroki, ki so videli duhove ali imeli izmišljene prijatelje.