►Preden se podate v lov na najlepšo poročno obleko, prelistajte revije, pokukajte na spletne strani in poiščite takšne, ki so vam najbolj všeč.

►Potem določite, kako visok znesek denarja ste za poročno obleko pripravljeni odšteti. Vprašajte se, ali si jo boste sposodili ali kupili. Mogoče si jo boste dali sešiti …

►Poiščite poročne salone v vašem mestu in se naročite za preizkušanje. Za to pa si seveda vzemite ure in ure ..

►Naj vas obvezno spremlja nekdo, komur popolnoma zaupate, nekdo, ki ima podoben okus kot vi, nekdo, ki vam bo iskreno rekel, da v tej obleki niste videti krasno.

►Preizkušajte in preizkušajte, bodite izbirčni, dokler ne najdete tiste iz vaših sanj. Ne kupujte v naglici, raje kakšen dan počakajte in šele nato izberite.

►Ko izberete tisto idealno, se s prodajalko dogovorite za manjše šiviljske popravke, tako da bo res popolna (seveda le, če so potrebni).

►Če pa nikakor ne najdete takšne, ki bi vam bila všeč, si natisnite fotografijo vaše popolne poročne obleke in odidite k šivilji. Posvetujte se, kakšno blago potrebujete zanjo, in prepustite delo izkušeni mojstrici, da vam ustvari popolno oblačilo za zelo pomemben dan v vašem življenju.

►Ne pozabite se v poročni obleki fotografirati, kajti tako boste lažje uskladili spodnje perilo, nakit, čevlje, šopek …

►Kar pa je najpomembneje: ne kupujte preozke obleke, v upanju, da boste do poročnega dne izgubili nekaj kilogramov. Izberite takšno obleko, ki vam med preizkušanjem odlično pristaja.

Poročna obleka - 3

(Foto: Favim.com)