Družina

(Foto: Thinkstock)

Biti skupaj pomeni biti srečen

V družini je ključno to, da so vsi njeni člani srečni in zadovoljni, ko so skupaj. Drug drugega bi morali podpirati in se lepo obnašati drug do drugega. Skupen obrok je priložnost za družinski objem, druženje za mizo, ko se lahko skupaj šalite, imate sproščen pogovor. Skupaj se smejte, ker to bo otrokom ostalo v spominu. Strokovnjaki pravijo, da bi vsaj petkrat tedensko morali jesti skupaj.

Zakon je na prvem mestu

Mama in oče morata negovati tudi svojo ljubezen, zaradi katere sta se poročila. Mali znaki pozornosti, besede razumevanja, podpore, objemi so odlična obramba pred nesoglasji. Znano je, da vsakdanjik ubija povezanost partnerjev. Če slutite, da se bo nekaj zgodilo, morate takoj reagirati in preprečiti slabo. Bodite otrokom vzornik, pokažite jim, kaj pomeni ljubezen med partnerjema.

Družina je pomembnejša od prijateljev

V srečnih družinah so vsi njeni člani pred prijatelji. Prav tako otrok ne sme priti v situacijo, da išče zabavo zunaj doma in postavi prijatelje pred brate in sestre. Ne razumite narobe: seveda morajo imeti prijatelje, vendar mora biti prijateljstvo podrejeno družini.