Hišna opravila

Ne bo vas kap, če boste kdaj pa kdaj tudi vi prijeli v roke sesalec ali krpo in počistili stanovanje. Prav tako se lahko vi odpravite v trgovino in kupite vse, kar vam je naročila žena, vse, kar potrebujete za dojenčka. Če se ne boste znašli med policami, prosite prodajalko za pomoč. Nič čudnega ni, če boste namesto utrujene mamice prižgali pralni stroj in obesili perilo. Če znate likati, pa ste tako ali tako najboljši na svetu!

Vstajanje ponoči

Dojenček se ponoči pogosto zbuja in če ni vedno lačen, lahko utrujeni mamici priskočite na pomoč vsaj tiste dni, ko ne rabite vstati zgodaj zjutraj zaradi službe. Tudi v vašem naročju se bo otrok počutil varnega in zagotovo vam ga bo uspelo uspavati, samo poskusiti morate.

Oče

Oče lahko priskoči na pomoč mamici pri skrbi in negi dojenčka. (Foto: Profimedia)

Hranjenje dojenčka

Če otrok pije adaptirano mleko, naj vas partnerica nauči, kako se pripravi. Med tem ko vi hranite dojenčka, si lahko ona vzame čas zase, se oprha, prebere revijo, skoči v trgovino, na sprehod ipd. Ko otrok že uživa gosto hrano, se naučite pripravljati kašice tudi vi. Ni tako težko, pobrskajte po kuharicah, svetovnem spletu, forumih ali pa vprašajte babico za odličen recept.

Uspavanje

Če otrok dejansko ne zaspi med dojenjem, tudi tu lahko priskočite na pomoč. Poiščite način, kako bo vaš naslednik čim prej utonil v san. Mogoče ga bo uspavalo vaše petje, mogoče branje pravljice, držanje za roko, bodite vztrajni in sčasoma boste en dva tri brez solz pospremili v sanje svojega malčka.

Sprehod

Svež zrak bo koristil tako vam kot tudi otroku, med tem pa se bo utrujena mamica spočila in naredila nekaj zase. Ko pridete iz službe, se odpravite na daljši sprehod z vozičkom, s sabo pa ne pozabite vzeti hrane, pijače, igračk, rezervnih oblačil, robčkov in pleničk.

In če že počnete vse to in še več, potem ste tako ali tako lahko vzor mnogim novopečenim očkom.