Starši

(Foto: iStock)

Prepiranje

Vsi pari se prepirajo, čeprav tega ne potrdijo na glas. Ne priporočamo vam, da se vsako minuto skupnega časa prepirate s partnerjem, toda ni vam treba tudi igrati. Včasih se lahko skregate in pokažete, da je to del vsakdanjega življenja. Če se prepirate glede otrok, tega seveda ne storite pred njimi.

Pogovarjanje o finančnih sredstvih

Nekateri menijo, da otroci ne smejo vedeti za finančno krizo družine. Toda dejansko je pogovor o tem, koliko imate v družinskem proračunu, zdrav in ne bi smel biti tabu. Otroci morajo vedeti, kako se zasluži denar in da ne raste na drevesu. Če mu vsega tega ne boste predstavili, če ne bo vedel, da se elektrika plača, bo pustil luč ves čas prižgano, čeprav je ne bo potreboval. Prva tako mu ne bo jasno, zakaj mu ne kupite najdražjih tenisk.

Pokažite čustva

Čeprav bodo vedno rekli 'bljek', ko se bosta s partnerjem poljubila, je prav, da si javno izkazujeta čustva. Pokažite, da ste čustvena in nežna oseba. Pokažite otroku, kaj pomeni biti srečen in ljubljen.

Če boste vse to upoštevali, bo otrok vedel, da življenje ni pravljica. Pokažite mu, kako je videti življenje odraslih in kaj ga v prihodnje čaka.

Starši

(Foto: iStock)