Aleksandra Dubin je pogosto dobivala podobna vprašanja in komentarje, zato jih je zbrala v poduk, vsem tistim, ki so preveč radovedni. Želi, da prenehajo to početi in pustijo mame dvojčkov pri miru.

Dvojčka

(fotografija je simbolična) (Foto: Pixabay)

Sta naravna?

Po mnenju Aleksandre je to vprašanje nesmiselno zaradi številnih vzrokov. To je tako, kot bi vprašali, ali imate naravne prsi. Neznanec ne bi smel vtikati nosu tja, kamor ne sodi. Nihče, ki je vsaj malce civiliziran, tega ne bi smel vprašati. Pravzaprav tisti, ki to vprašajo, mislijo, ali so dvojčki posledica umetne oploditve, čeprav mamica Aleksandra še vedno ne razume smisla takšnega vprašanja.

So v vaši družini dvojčki pogosti?

Deluje povsem nedolžno vprašanje, ampak ljudje pravzaprav spet želijo izvedeti, ali gre za umetno oploditev.

Sta enojajčna?

Aleksandra Dubin trdi, da ni čisto na mestu, saj ima deklico in dečka. En je blond, drugi rjavolasec. Zaveda pa se, da mnogi ne vedo veliko o dvojčkih, tudi sama ni.

Kdo je pametnejši?

Oba! Prav tako v isti koš sodijo vprašanja: ''Kdo je bolj nagajiv?'' Aleksandra se je odmislila navihanega odgovora: ''Jaz sem,'' in je vedno odšla. Ni želela prilepiti negativne etikete enemu otroku.

Kdo je starejši?

Čeprav zanjo to ni žaljivo vprašanje, je pa vseeno bila presenečena nad tem, da ljudi zanima, kdo se je rodil prej. Sin je rojen eno minuto prej in jo to vprašanje ne moti, toda marsikdo je občutljiv na takšno vprašanje.  Neka mama ji je povedala, da ne želi povedati, kdo se je rodil prej, ker bo starejši ustvaril lažno konstrukcijo prepira. Prav tako gre za predpostavke, ki niso tako pomembne: ''Aha, zato je drugi višji! Ti moraš paziti na sestrico, ker si starejši.''

Dva otroka in še tretji je na poti?

Zahvaljujoč ogromnemu pritisku na telo je Aleksandra po porodu imela razmik trebušne stene in kar nekaj časa je rabila, da se je vse vrnilo v prvotno stanje. Zato je ženski, ki jo je srečala z dvojčkoma v trgovini le nekaj tednov po porodu, sporočila: ''Preprosto, ne komentirajte. Zadržite se.''

Se pravi, zdaj ste zaključili.

Pravzaprav je s partnerjem nameravala imeti dva otroka in to odločitev sta skupaj sprejela. Ampak načrtovanje družine ni zadeva, o kateri bi morala razpravljati z neznanci. Pravi, da ljudje obožujejo to, še posebej, ker ima deklico in dečka. Vendar to ni nujno, da velja za vse, družina je popolna, ko starši tako čutijo, ne ko sta v družini otroka različnega spola.

Zagotovo ste nesrečni.

Ko je slišala takšno izjavo, je bila šokirana in ni verjela svojim ušesom. Potem pa ji je neka mamica dvojčkov dejala, da se je tudi sama soočila s takšno izjavo. Mislila je, da gre za šalo. Takšne izjave so nesmiselne in ogabne. Seveda ni lahko imeti dvojčka, ampak je najvrednejše in se na koncu splača.