Žalostna družina

Najbolj ranljivi ujetniki revščine so prav otroci. (Foto: Profimedia)


V Sloveniji je vse več otrok, ki prihajajo iz socialno šibkejših družin. Mogoče veste, koliko jih je? Ali številka iz dneva v dan, meseca v mesec narašča?

Slovenija postaja dežela revščine. O številkah ne govorimo več. Lahko pa vam zatrdim, da je revnih državljanov vsak dan več!!!! In verjemite nam, da so največji in najbolj ranljivi ujetniki revščine prav otroci!

S kakšnimi težavami se vsak dan srečujejo otroci iz socialno šibkejših družin?

Otroci se vsak dan srečujejo z lakoto, vse večjimi in več boleznimi, socialnim izključevanjem, neenakostjo, nedostopnostjo do dobrin, ki so ne obhodne za njihov zdrav razvoj, izgubo varnosti, spodbud, razumevanja lastne družine, celo z mislijo na samomor. Preprosto, prikrajšani so za zdrav razvoj in sanje o prihodnosti ...

Anita Ogulin

Anita Ogulin iz Zveze prijateljev mladine (Foto: POP TV)

Kako jim pomaga država, šola, posamezniki? Na koga se lahko obrnejo?

Tole vprašanje bi moralo biti zastavljeno državi, tistim, ki so strahovito veliko prebivalcev Slovenije pahnili v revščino in obup. Država je tista, ki je otroke, družine, posameznike prikrajšala za socialno varnost, dostojanstvo, osnovno preživetje. Nima smisla ponavljati vse znano, ampak revščina strahovito narašča in največje žrtve so zagotovo otroci.

Močno pomagamo civilno družbene organizacije. Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje je celo vzpostavila celovito podporo in pomoč družinam, otrokom in mladim. In pomagamo si - kot človek človeku, podjetja, posamezniki ...

Oddaja Svet na Kanalu A tudi letos organizira akcijo Mali koraki za VELIK CILJ. Komu in kako bodo polepšali vsakdan?

Veliko korakov bo dosegalo velike cilje družinam, ki ne zmorejo več življenja, ki izgubljajo bitko z zdravjem, varnostjo, sožitjem, upanjem v jutri ... tudi sami s seboj ... Družinam, ki ostajajo brez strehe nad glavo, ki ne zmorejo več plačevati niti zdravstvenega zavarovanja, plačljivih zdravil, šolskih obveznosti, komunalnih storitev, stanovanj. Tistim, ki jim življenje obrača hrbet ... Ne bom govorila o vzrokih, zagotovo pa za tako stanje revni ljudje niso ne krivi ne dolžni. Že pisatelj France Bevk je dejal, ko ti sreča obrne hrbet, te zapustijo tudi ljudje. In Mali koraki človeku - ki je v stiski, vračajo - ČLOVEKA.

Mali koraki za VELIK cilj

Ekipa Mali koraki za VELIK CILJ (Foto: Kanal A)

Sodelujete lahko tudi vi in pričarate nasmehe družinam, ki so že izgubile upanje v boljši jutri.

Po napornem tekaškem tednu ne bo počitka niti v soboto. Po pretečenih 381 kilometrih se bomo ob 15. uri zbrali v športnem parku Kodeljevo (Šport Ljubljana). Tudi tam bomo za velik cilj premagovali kilometre, pri teku pa se nam lahko pridružijo prav vsi podporniki akcije. Prijave na dobrodelno tekaško druženje že potekajo. Sodelujete lahko tako, da se prijavite prek spletne strani Svet-tek.si. Ob prijavi donirate 13 EUR in prejmete majico Mali koraki za VELIK CILJ ter tako pomagate družinam v stiski.

Donirate lahko že danes.

Svoj delček za dobrodelni cilj lahko že danes prispevate prek mobilnih in stacionarnih telefonov ali z nakazilom na TRR. Vse podrobnosti o donacijah lahko najdete tukaj.

SMS-donaciji 1 EUR in 5 EUR sta mogoči za mobilne uporabnike Mobitela, Si.Mobila, Tušmobila, Izimobila in T2.
Za 1 EUR pošlji SVET na številko 1919.
Za 5 EUR pošlji SVET5 na številko 1919.
S klicem na številko 090 93 30 33 donirate 1,25 EUR.

Roka

Sodelujte pri dobrodelni akciji Mali koraki za VELIK CILJ. (Foto: Profimedia)