Zaljubljen par

Zakon ni le zveza na papirju, dejansko pomeni, da sta si dve osebi pripravljeni deliti vse, tako dobro kot slabo. (Foto: iStockphoto)


Težave srečnim zakoncem ne uničijo odnosa, ampak njihova zveza postane še močnejša in pripravljeni so se še naprej skupaj boriti na morebitni trnovi poti, ki jih čaka v življenju.

Ameriški raziskovalci so poskušali raziskati, ali dejansko osebe, ki imajo srečen zakon, živijo v nerealnem svetu, kjer je vse lepo in dobro, nekakšni Indiji Koromandiji. V raziskavo so vključili 1000 zakonskih parov iz 45 držav z različnih kontinentov. Spoznali so, da so bili vsi srečni pari kar nekajkrat v skušnjavi.

Najuspešnejši zakonci so se pravzaprav soočali z največjim strahom – izgubo otroka, bankrotom, brezposelnostjo, zdravstvenimi težavami, problematičnimi otroki in začasno ločitvijo zaradi službe v drugem kraju. Zakonci, ki so šli skupaj skozi vse te prelomnice, ovire, so živeli skupaj dolgo in srečno. Namesto da bi jih težave popolnoma zlomile in da bi se ločili, je njihova ljubezen postala močnejša. Prisiljeni so bili v skupen boj za obstanek. Raziskovalci so znova dokazali, da ljudje v stiski vedno iščejo partnerja za borbo, nekoga, na katerega se bodo lahko naslonili, in prav zaradi tega se zveza dodatno okrepi. Osebe, ki dejansko ljubijo, bodo vedno stale ob strani svojemu partnerju.

Zakon ni le zveza na papirju, dejansko pomeni, da sta si dve osebi pripravljeni deliti vse, tako dobro kot slabo.

Zato nikoli ne predpostavljajte, da srečni zakonci živijo v pravljični deželi, in nikoli ne podcenjujte truda, ki so ga vložili v svoj zakon, da se obdrži. Zavedati se morate, da so jih izzivi, s katerimi so se morali spopasti, samo še bolj povezali. Za njih resnično velja – v dobrem in slabem do konca življenja, ne glede na to, ali je njihova ljubezen še prevečkrat na preizkušnji.

In ko se boste drugič zazrli v par v parku, pomislite, da ste tudi vi zagotovo srečni. Skupaj s partnerjem delita tako lepe kot žalostne trenutke in prav to je tisto, kar vaši ljubezni daje krila. Če časi za vas niso rožnati, če vas pesti tisoč in ena težava, iz katere trenutno ne vidite izhoda, se naslonite na partnerja. Ne zadržujte v sebi čustev, odprto spregovorite o vsem … Četudi problemi ne bodo izginili čez noč, boste vsaj vedeli, da imate ob sebi sotrpina, osebo, ki ji lahko zaupate, ki vam bo pomagala, ki vam bo brez pomisleka podala roko, ko boste stopali čez deročo reko. To je tista brezmejna ljubezen, ki jo takoj vidite pri drugih, v svojem zakonu pa je ne najdete.

Negujte svoj zakon, ne pozabite se zazreti v partnerjeve oči, iz njih boste zagotovo prebrali, kako vas ljubi. Naj vas čas ne prehiti, potrudite se, da bo vaša zveza prav takšna, kot je bila prvi dan, ko ste se zaljubili.

Zaljubljen par

Negujte svoj zakon, ne pozabite se zazreti v partnerjeve oči, iz njih boste zagotovo prebrali, kako vas ljubi. (Foto: iStockphoto)