Rebeka in Tomaž

(Foto: Bor Slana)

Rebeka Dremelj se vsako nedeljo kot profesionalka vrti po plesišču, za kar trdo trenira čez teden. Mamica Šajane in Sije prisega na organiziranost, toda te dni ji včasih tudi 'kaj zagode'. ''Načeloma sem zelo organizirana. Že dolgo si pišem urnike, vnaprej imam načrtovan ves dan, delovnik in tudi ves teden, med drugim tudi kdaj je treba otroka kam odpeljati, kdaj preobleči posteljo, skratka od gospodinjskih opravil do poslovnih zadev, ker drugače polovico stvari ne bi zmogla. Mame dobro vemo, kako vse poteka, zato bi bila brez urnika izgubljena, ker imam iz minute v minuto zasedeno življenje,'' je povedala in dodala, da je te dni, ko se vozi v Ljubljano in ima še druge številne obveznosti, prevzel gospodinjska opravila mož Sandi.  

Ko ima prosti čas, je z družino najraje zunaj. Zaupala nam je, da je Šajana prava športnica, da rada kotalka, rola in kolesari, mlajša sestrica Sija pa jo želi v vsem posnemati. Za kotalkanje je sicer še premajhna, zato veselo teka za Šajano. ''Trudimo se, da smo zelo veliko zunaj do teme. Potem sestavljamo še sestavljanke in podobno.''

Rebeka ima pa odličen nasvet, kako se znebiti večnih bitk pred vrtcem, ko se mora otrok en dva tri obleči, pa je to pravzaprav misija nemogoče. ''Vsako nedeljo imava s Šajano 'afnanje' (razen zdaj, ko sem v oddaji Zvezde plešejo), modne revije, ker pripraviva oblačila za ves teden za vrtec, da nimamo jutranjih tegob, kaj obleči. Pripravila sem ji pet predalčkov in vanje zloživa vsa oblačila za ves teden. Sija pa se nama pri tem smeji.''

Če bi imela čarobno paličico, bi svojima hčerkama in vsem otrokom pričarala tako otroštvo, kot so njeni starši omogočili njej in njenemu bratu. ''To je bilo otroštvo brez kakršnih koli težav. Vsepovsod smo šli, kljub temu da starši niso bili premožni. Mama je uspela pričarati tolarje in smo šli tako na morje kot tudi smučanje. Z bratom sva resnično imela čudovito otroštvo.''  Živeli so tako kot treba, brez presežkov. Če sta želela nekaj imeti, sta se morala za to potruditi, kar jima je v prihodnje dalo neke posebne delovne navade.

Za materinski dan je prepričana, da jo bosta hčerki še posebej presenetili, Šajana mogoče s kakšno risbico in ne dvomi, da ne bodo šli kakšno rožico kupit, saj se vedno zelo potrudijo. ''Oni me znajo vedno presenetiti. Ko sem zadnjič prišla domov po nedeljski oddaji Zvezde plešejo v ponedeljek, so me čakale rožice, ker sem lepo plesala.''  Tudi sama ima že pripravljeno prav posebno darilo za svojo mamo. Kakšno pa je, naj ostane skrivnost do 25. 3., ko si vse mamice zaslužijo, da jih razvajamo in da jim priredimo pravljičen dan.