Luka Jezeršek in družina - 2

Luka Jezeršek z družino (Foto: osebni arhiv)

Kako poleg vseh obveznosti uspete uskladiti še družinsko življenje? Je potrebno veliko načrtovanja, kompromisov, usklajevanja, mirnih živcev?

Mislim, da nam gre vedno bolje od rok. Z ženo postajava vedno bolj usklajena. Je pa potrebnega veliko dogovarjanja, tudi pogovori in SMS-i med nama so med tednom kratki in zelo tehnične narave – čez teden sva torej bolj kot ne »sodelavca«, ki skrbita, da družina v redu funkcionira. Čez vikend, ko se tempo malo umiri, pa smo tista prava družina.

Kakšen ste kot oče? Popustljiv ali strog? Ali vas otroka lahko vrtita okrog prsta ali točno vesta, kje so meje?

Vsak si želi imeti red, realna slika pa verjetno ni vedno takšna. Zase bi rekel, da sem strog, vendar se obenem trudim z otrokoma imeti zaupen in prijateljski odnos – če ju ne bom poslušal sedaj, se mi najbrž tudi v najstniških letih ne bosta zaupala ... Neke meje obstajajo, jih pa ni veliko. Če sem popustljiv? Do Urha niti ne, Sofija je pa trmasta in po navadi zmaga. Pa ima šele leto in pol. Ne vem, kam to pelje. (smeh)

Kako preživljate prosti čas skupaj? Predstavljamo si, da se vsi skupaj vrtite okrog štedilnika in pečete domače piškote. Ali pa se motimo in se odpravite drugačnim dogodivščinam naproti?

Zelo radi se odpravimo na izlet, sprehod – to nedeljo se bomo na primer skupaj odpravili na Krvavec, kjer se bo odvijal Gourmet Cup. Tam bo vsa širša družina. Se res veselim tega.

Sicer pa popoldneve preživljamo čez teden predvsem doma. Sedaj je Urh tudi že tako velik, da se gremo doma kdaj kakšno igrico, na primer spomin ali pa človek ne jezi se. Če se sučemo okoli štedilnika? Ja, kar precej. Priznati moram, da me otroka res rada gledata, ko kuham, Sofija kar sedi zraven štedilnika, Urh rad kaj pomeša. Je res, da traja dlje, je pa toliko bolj zabavno.

Bi lahko rekli, da drugače vzgajate Sofijo kot Urha? Ste mogoče do hčerke bolj zaščitniški?

Verjetno nezavedno res to delam. Nerad priznam, ampak ja, Sofija pri meni več doseže, mislim pa, da gre to pripisati predvsem njenemu značaju – je bikica in svojo voljo uveljavlja do zadnjega. Urh pa je poslušen, sicer zelo zvedav fant, vendar ga je veliko lažje usmerjati, saj prisluhne. Ona pa z glavo v zid. Se že veselim najstniških let. (smeh)

Kaj želite svojima otrokoma? Kakšno prihodnost jima privoščite?

Svojima otrokoma želim, da bi zrasla v odgovorna in srečna človeka – ampak res srečna – kar pomeni, da bi bila zadovoljna s tem, kar počneta, ne glede na to, za kaj se bosta odločila. In da bi znala uživati.

Luka Jezeršek in družina - 3

(Foto: osebni arhiv)

Si z ženo Aleksandro vzamete kdaj pa kdaj oddih od starševske vloge in 'pobegneta' na krajši vikend oddih, v kino ter otroka zaupata v varstvo babici in dedku?

Midva brez mame Sonje, ata Francija, babi Eme in dedija Tomaža ne bi mogla shajati. Mogoče se nama ravno zaradi njih ne zdi to starševstvo tako zelo naporno, saj imava vedno nekoga, ki nama priskoči na pomoč, če imava preveč obveznosti. Skladno s tem sta najina otroka velikokrat pri starih starših, tako ženinih kot tudi mojih, saj se mi zdi, da to vsem vpletenim prinaša zadovoljstvo. Ravno pred kratkim sva se vrnila s štiridnevnega smučanja, kamor sva šla sama. Spomladi greva na jadranje in takrat bosta zopet pri starih starših. Se pa veselim tudi skupnih pobegov, ko gremo vsi štirje kam in pobegnemo pred vsakdanom. Taki pobegi nas dodatno povežejo.

Gourmet Cup Ljubljana 2018, dogodek visoke kulinarike na snegu, bo v štirih dneh, med 27. in 30. januarjem, tokrat potekal kar na dveh prizoriščih, Ljubljanskem gradu in smučarskem središču Krvavec.

Družine predvsem vabimo na sneg. V nedeljo, 28. januarja, bodo razvajali vse obiskovalce Krvavca ter gurmane po duši in srcu. Svetovni prvak v pripravi testenin Jure Tomič (Ošterija Debeluh), Chef s svojevrstnim stilom Igor Delak, kuharska diva Ana Šušteršič, toskanski Chef Michelin Guiseppe Mancino, mladi in podjetni Chef Michelin Ivan Bombieri in avtentični milanski Chef Cesare Battisti bodo vse od 11. pa do 15. ure na krožnikih ponosno razgaljali svoje kuharske kreacije, s katerimi bodo za ceno 4 EUR po jedi zagotovo zadovoljili še tako zahtevne goste. 

V torek, 30. januarja, je dan za težko pričakovani Audi Pokal Gourmet Krvavec. Dan, ko bodo obiskovalci po žrebu številk in okusnem Argeta Exclusive zajtrku, ki ga bo »zakuhal« sam kuharski velemojster svetovnega kova Janez Bratovž, obuli smučarske čevlje, si zapeli smuči in se podali v boj za zmagovalne stopničke.

Pridružite se nam, skupaj z Luko Jezerškom se nam vsem skupaj obeta prav zanimiv konec januarja. Uživali bomo tako starejši kot tudi naši otroci. Se vidimo!

Luka Jezeršek in družina - 1

(Foto: osebni arhiv)