Ob kakšni priložnosti je nastala fotografija, na kateri si v kuhinji z otrokoma? Saj sta tvoja?
 
Ali ni očitno, da sta mala vražička moja? (smeh). Fotografija je bila posneta v notranjosti našega foodtrucka, kjer smo na nekem dogodku ravno pekli Jezerškov šmorn. Sofija in Urh sta skupaj z ženo Aleksandro takrat prišla mimo. Pri nas je tako, da otroke vedno zaposlimo. Če ne kuhajo, pa jedo (smeh). Saj veste, za dober šmorn se vedno prostor najde.

Luka Jezeršek

Obisk otrok v službi je za predanega očeta pravi razlog za veselje. (Foto: osebni arhiv)

So takšni prizori otroškega 'asistiranja' v kuhinji pri vas pogosti?

Zaenkrat so bolj pogosti v domači kuhinji. Se pa včasih tudi zgodi, da pridejo v "službo" (smeh). Predvsem se za kuhanje zanima mala Sofija, ki je pogosto ob štedilniku, ko se na njem kaj dogaja. Urha navdušujejo avtomobili in zato je naš foodtruck bolj njegova domena.
 
Ali to pomeni že počasno uvajanje oziroma usposabljanje, da bosta pozneje postala člana vaše ekipe?
 
Pri teh letih težko rečem, kam ju bo zanesla njuna življenjska pot. Seveda pa si želim, da bi nadaljevala družinsko tradicijo. Pustimo se presenetiti.

Razkrivamo, kakšen oče je Luka Jezeršek
 
Kateri najmlajši člani pa so poleg vas, štirih bratov, dedka in babice, na družinski fotografiji?

 
Omenjena družinska fotografija je nastala konec letošnjega poletja na snemanju videa za projekt Srčne zgodbe odgovornosti – Jezeršek 360°, kjer so imeli poleg mame in očeta ter bratov glavno vlogo tudi trije najmlajši člani (od sedmih) družine Jezeršek. Zgodba Jezeršek 360° namreč govori tudi o spoštovanju družine in tradicije. Od leve proti desni: najmlajši brat Martin s hčerko Olivio, oče Franci z Martinovo najmlajšo hčerko Gabi, Jure (zadaj), mama Sonja z mojo Sofijo, najstarejši brat Rok in moja malenkost (spredaj).

Luka Jezeršek

Sonja in Franci Jezeršek sta po odličnem receptu utrdila povezanost velike družine. (Foto: osebni arhiv)

Žene so pa fotografirale ali kako?

Ta dan smo bili mi varuške, žene pa so imele prosto (smeh). Šalo na stran, na dan snemanja so bile žene v službi, mi pa smo naredili prijetno s koristnim – snemali in bili varuške.

Lepo je videti, da je družina tako zelo povezana, da se imate radi. Kakšen recept pa obstaja za takšno povezanost? Vaš mora biti resnično dober.

Recept je, da smo samo skupaj lahko uspešni. Ja, res smo povezani, za kar pa gredo zasluge predvsem mami in očetu. Skupaj smo tako v službi kot v privatnem življenju, smo prijatelji in gremo kdaj tudi skupaj na dopust. Podjetje se razvija in pomembni so trdni členi v osnovni verigi, ki pa jo sklepamo tudi skupaj s sodelavci.