Ana Lukner

Ana Lukner s fundacijo Anina zvezdica osrečuje slovenske družine, ki so se znašle v stiski. (Foto: Facebook)


Spodbuja in osrečuje

Ano Lukner so starši vzgajali z občutkom za sočloveka, zato že od nekdaj pomaga tistim, ki jo potrebujejo. Njena želja, da bi narisala na obraze nasmehe, je iz leta v leto postajala močnejša. Odločila se je, da naredi več – ustanovila je fundacijo Anina zvezdica.

V intervjuju za naš portal je povedala: ''Cilj Anine zvezdice je, da pokažem, da lahko pomaga prav vsak. Velikokrat srečam ljudi, ki govorijo, da želijo pomagati, vendar na koncu štejejo dejanja sama, ne besede. Menim, da manjka iniciative, povoda, volje, da se lahko pomaga na tisoč in en način. Pomoč in pozitivna dela zbližujejo ljudi, česar danes primanjkuje. Stopiti moramo skupaj in morda je Anina zvezdica tudi prvi korak k temu. Želim spodbuditi predvsem mlade, da naj verjamejo vase, da naj ustvarjajo, da je vse mogoče in da hkrati lahko tudi pomagajo ter za dobrobit vseh naredijo nekaj koristnega. Skratka, cilj je, da poskušam predramiti ljudi, da skupaj delamo dobro. Seveda pa je ključnega pomena še vedno najprej pomagati ljudem, jim vliti upanje ter jih spraviti v dobro voljo.''

In to ji je tudi uspelo! Marsikateri slovenski družini je s pomočjo mnogo prostovoljcev, društev, klubov, organizacij pričarala čaroben božič, marsikateremu šolarju omogočila brezskrben vstop v šolo … Skratka z velikimi dejanji briše solze.

Podaj svojo dlan!

Tako poteka že šesta akcija Anine zvezdice Podaj svojo dlan! in ob tej priložnosti je Luknerjeva dejala: ''Slovenci smo skozi Anino zvezdico pokazali in dokazali, da znamo stopiti skupaj, ko verjamemo v nekaj dobrega, v nekaj, kar je transparentno in pristno. Zelo se veselim nove, šeste akcije Anina zvezdica in upam, da bomo postali še bolj povezani in pomagali družinam v stiski, ki jih je, žal mnogo, mnogo preveč.''

Bodite dobrodelni in se tudi vi pridružite akciji. Poteka vsak ponedeljek, sredo in petek od 13. 5. 2013 do 13. 6. 2013 med 16. in 18. uro. Družinam v stiski lahko pomagate tako, da prinesete hrano z daljšim rokom uporabe v BTC, dvorano 18, pod Karting center.

Lahko pa postanete zvezdica tako, da darujete hrano za tiste, ki so žal večkrat lačni kot siti. To možnost imate v trgovinah Spar in Interspar po vsej Sloveniji (od 13. 5. 2013 do 13. 6. 2013), na vseh slovenskih policijskih enotah (od 1. 5. 2013 do 18. 5. 2013) in v vseh slovenskih vojašnicah (od 1. 5. 2013 do 18. 5. 2013).

Žalostna družina

Bodite dobrodelni in se tudi vi pridružite akciji Podaj svojo dlan! (Foto: iStockphoto)


 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na