Ana Lukner

Ana Lukner je ustanovila dobrodelno organizacijo Anina zvezdica. (Foto: osebni arhiv)

Ana Lukner je preprosta, pozitivna, iskrena, poštena, zvesta sama sebi in sledi svoji notranji intuiciji. Že od nekdaj je imela veliko željo, da pomaga drugim in ustanovi svojo fundacijo. Pomoč drugim jo osrečuje, hkrati pa izkazuje mogočno sporočilo – pomagamo lahko vsi in skupaj naredimo marsikaj dobrega. In prav zato je leta 2009 ustanovila dobrodelno organizacijo Anina zvezdica, ki pomaga družinam iz socialno šibkejšega okolja. ''Presrečna sem, da počnem to ... je moj navdih in mi daje energijo. Moj cilj je, da Anina zvezdica postane resnično ''velika''. Vem, da mi bo uspelo. Želim pomagati in dajati inspiracijo. Želim narediti svet boljši.''

Z Ano Lukner smo se pogovarjali o tretji dobrodelni akciji fundacije, ki družinam želi polepšati letošnje božične praznike.

Za kakšno akcijo ste se odločili konec leta in zakaj?

Ker se bližajo praznični časi, je slogan tretje akcije: Polepšajmo družinam božič. Božični časi so zame najlepši družinski trenutki in moja želja je, da jih polepšamo tudi družinam iz socialno šibkejšega okolja.

Kdo vse vam lahko priskoči na pomoč in kaj zbirate?

Vabljeni so vsi. Želim si seveda čim več obiskov. Odziv je že sedaj izredno dober in sem resnično vesela. Kot pri prejšnjih dveh akcijah je tudi sedaj poudarek na zbiranju hrane z daljšim rokom uporabe.

0d kdaj do kdaj zbirate hrano in kam vam jo lahko prinesejo?

Ta akcija se je začela 26. 10. 2011 in bo trajala do 12. 12. 2011. Hrano se zbira v poslovno-stanovanjskem objektu Čebelica na Dunajski cesti 185 v Ljubljani, vsak delovnik med 16. in 18. uro.

Družina in božič

Ana Lukner zbira hrano za družine iz socialno šibkejšega okolja. (Foto: iStockphoto)

Kako ste izbrali družine, ki so potrebne pomoči? So iz Ljubljane? Koliko jih je?

Družine je težko dobiti, ker se ne želijo izpostavljati. Pomoč sem poiskala na centru za socialno delo Šiška, kjer so se takoj odzvali. Veliko družin pa me je osebno kontaktiralo. Bistvo je, da spoznam vse družine, ki prejmejo paket hrane (vsak tehta približno 15 kg), in se z njimi pogovorim, z menoj delijo svoje življenjske zgode … To mi veliko pomeni. Večina družin je iz Ljubljane, so pa tudi takšne, ki prihajajo z drugih koncev Slovenije. V prvi akciji sem podarila hrano 37 družinam, v drugi 105. V akciji, ki poteka sedaj, pa je moj cilj, da presežemo 105 družin – vem, da nam bo to uspelo!

Ali so o vaši akciji obveščeni ali pa bo to za njih presenečenje?

Družine so o akciji obveščene in komaj čakajo, da se vidimo. Tudi jaz se najbolj veselim dne, ko bom predala pakete in videla, kako srečni bodo vsi.

Kakšen je odziv ljudi, so pripravljeni pomagati?

Cilj moje akcije je tudi ta, da dajem nekakšen povod, da ljudje pomagajo. Da jim dam neko motivacijo – in to resnično koristi. Ljudje potrebujejo nekoga, da jih zdrami. Vem, da je ogromno ljudi pripravljenih pomagati, potrebujejo le tisto piko na i. Pomaga jih ogromno, in ko to počnejo, so izredno zadovoljni, ker vedo, da so naredili nekaj zelo dobrega.

Več o Anini zvezdici si preberite TUKAJ.

Anina zvezdica - 4

Hrana se zbira do 12. 12. 2011 v poslovno-stanovanjskem objektu Čebelica na Dunajski cesti 185 v Ljubljani. (Foto: osebni arhiv)

 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na