Ana Lukner

Dobrodelna organizacija Anina zvezdica (Foto: Facebook)

Kakšna dobrodelna akcija poteka pod okriljem Anine zvezdice in kako lahko prav vsi pomagamo, da ne bo več toliko lačnih ust v Sloveniji, nam je zaupala Ana Lukner. Priznala pa nam je tudi, kako vse to čustveno vpliva na njo osebno …

Dobrodelna organizacija Anina zvezdica je uspešno izpeljala že več humanitarnih akcij. Koliko jih je za vami in koliko družin ste že razveselili z zbrano hrano?

Zdaj so za nami štiri akcije in z vsako pomaga več ljudi, kar je preprosto prekrasno! V prvi akciji smo pomagali 37 družinam, v drugi 105, v tretji 523 in v četrti 700 (vsaka družina prejeme velik paket hrane, ki tehta okoli 18 kg, pred začetkom letošnjega šolskega leta pa smo v sodelovanju z zavarovalnico podelili tudi 500 šolskih torb).

Ana Lukner

Hrano lahko za družine iz šibkejšega okolja prinesete od 5. 11. do 15. 12. 2012, na Dunajsko cesto 185, v Ljubljano. (Foto: Facebook)

Letos poteka nova predbožična dobrodelna akcija. Kaj vse vam lahko prinesejo srčni ljudje? Kakšna živila? Od kdaj do kdaj jih lahko prinesejo in kje vse so zbirališča?

Zdaj poteka peta predbožična akcija s sloganom Pomagaj tudi ti! Zbiramo hrano z daljšim rokom uporabe (testenine, konzerve, sladkor, olje, mleko, marmelade, čokolino, namaze, tune, omake, sladkarije, moko, sol, kosmiče, kakav, čaj, juhe, začimbe itd.). Akcija poteka od 5. 11. do 15. 12. 2012, na Dunajski cesti 185, v Ljubljani. Več si lahko preberete na spletni strani in Facebooku Anine zvezdice.

Komu boste polepšali božične praznike?

Praznike bomo polepšali družinam in predvsem otrokom iz šibkejšega okolja. Iz izkušenj lahko povem, da je toliko lačnih družin, da je resnično težko … če primerjam s prejšnjimi akcijami, bi lahko rekla, da je še enkrat huje!

Kako vse te dobrodelne akcije vplivajo na vas? Dobivate vse več pisem s klicem na pomoč, kako se odzovete na njih? Ste dovolj močni, da doma ne razmišljate o revščini v Sloveniji?

Anina zvezdica je moj prosti čas, ki je najbolje izkoriščen. Neskončno rada pomagam, to me dela mirno in srečno. Še bolj pa bi bila srečna, če bi bila celotna situacija boljša in ne bi bilo toliko lačnih družin.

Zelo močno verjamem, da posameznik lahko dela spremembe, in menim, da je Anina zvezdica živi dokaz za to. Jaz imam idejo, ki je všeč ljudem ... verjamejo in zaupajo v Anino zvezdico. Vedno pravim, da sta dva motiva pri Anini zvezdici:

1. pomagati socialno ogroženim ljudem;
2. prebuditi ljudi, da skupaj delamo nekaj dobrega. Treba je ljudem dati navdih, da znova začnejo verjeti .... in to počnem in uživam v tem.

Pisem, e-pošte, telefonskih klicev ni konec .... Kako se odzovem? Hudo mi je, na jok mi gre .... to so težke zgodbe, a hkrati me delajo močno in sem še bolj odločna, da želim, da tem družinam pomagamo naprej, in da navdihnem ljudi, da pomagajo. Res me vse zgodbe ganejo in odkrito povem, da se velikokrat tudi zjokam ... Moja služba, moja Anina zvezdica in osebno življenje so tesno prepleteni in povezani .... med njimi ni meje, ker ljubim, kar delam.

Vesela družina za mizo

Pomagaj tudi ti! (Foto: Profimedia)

 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na