Novopečena mama

(Foto: Thinkstock)

Prve tedne, mesece boste izjemno hvaležni spodaj navedenim ljudem, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.

Staršem, tašči in tastu

Prve dni po porodu boste zelo utrujeni, še posebej, če ste imeli carski rez. Če vam bosta mama in tašča priskočili na pomoč, boste za to še kako hvaležni. Četudi se mogoče ne boste strinjali glede vsega, bo to prednost, da si boste lahko kdaj pa kdaj oddahnili.

 Partnerju

Spodbujajte partnerja v očetovski vlogi, četudi je sam negotov. Dajte mu priložnost, da skrbi za dojenčka takoj po rojstvu.

Teti, stricu

Če morate skočiti samo na banko ali k zdravniku, boste za varuško več kot hvaležni. In kdo je lahko najboljši v tej vlogi? Stric ali teta, ki že imata otroke? Če pa še nimata, pa se lahko z njimi na idealen način seznanita.

 Prijateljem, ki že imajo otroke

Če iamte prijatelje, ki so se že preizkusili v starševski vlogi, potem jih vprašajte za nasvet. Povabite jih in vse informacije, ki jih rabite, boste en dva tri dobili iz prve roke. Ne veste, kako uspavati dojenčka? Potem pokličite prijateljico, mogoče ve za kakšen super trik.

Mimoidočim

Pomoč prijaznih mimoidočih bo večkrat več kot dobrodošla. Ko bo vaš otrok jokal v vrsti za blagajno, vas bo nekdo spustil naprej. Ko ne boste mogli nesti sami vozička po stopnicah, vam bo pomagal sosed. Spoznali boste številne, ki vam bodo rade volje priskočili na pomoč, ko se boste znašli v na prvi pogled brezizhodni situaciji.