Mama in hčerki

V družini z dvema hčerkama je najlepše. (Foto: iStockphoto)

Na spletnem portalu Bounty so zaključili, da je najbolj idealno življenje z dvema deklicama. V raziskovanje so vključili 2116 družin z različnimi kombinacijami otrok, tako deklic kot dečkov.

V družini z dvema deklicama je življenje zelo harmonično, ker se skupaj igrata in sta na splošno zelo prijetna družba. Dve deklici zelo redko povzročata skrbi staršem zaradi glasnosti, se ne kregata ali ne ignorirata druga druge.

Ampak, ne bodite pohlepni. Če mislite, da vam bo življenje lepše s štirimi deklicami, se motite, kajti z njimi je polno dramatičnih dogodkov. Starši, ki imajo štiri punčke, so najmanj srečni. Nekateri so priznali, da niso zadovoljni s svojimi otroki in se komaj prebijejo skozi dan. Soočajo se vsaj s štirimi prepiri ali pretepi dnevno.

Punčka piha z regratom

So res vse deklice umirjene in pridne? (Foto: iStockphoto)

Vodja raziskovanja Faye Mingo pravi: ''Vprašani starši obožujejo svoje otroke, ampak tisti z velikim številom otrok težje vzpostavijo mir v hiši. Na deklice na splošno gledamo kot na angelčke in če imate dve, naj bi tudi takšni bili. Če jih imate več, se težave dramatično povečajo. Presenečeni smo, ampak staršem je s fantki težje. Če sta v družini več kot dva dečka, to ne podvoji težav in ne vpliva na družinsko razpoloženje.''

Kombinacija z dvema deklicama je v vseh kategorijah pokazala največ pozitivnih strani, predvsem zato, ker se z njima lahko razumsko pogovorite, ker pomagata pri gospodinjskih opravilih in ker imata radi druga drugo.