Če ste se našli v teh stavkih, vam ponujamo odlično rešitev. Obred, ki vam bo polepšal popoldan, večer ali celo rešil zakon! Uporabite ga lahko vsak dan ali le po potrebi.

Kava

Če pijeta kavo, naj to postane vajin trenutek. (Foto: iStockphoto)

Verjetno je skoraj v vsaki družini tako, da se partnerja lahko drug drugemu posvetita šele pozno zvečer. Potem ko postorita vse, kar morata. Skuhata kosilo, nahranita otroke, pospravita posodo, pregledata domače naloge, vmes so še dodatne dejavnosti otrok in še bi se dalo naštevati.

Če so otroci še majhni in gredo spat zgodaj zvečer, to še ni tako velika težava. Če pa so med njimi starejši ali celo najstniki, morate na skupni trenutek čakati celo večnost. Ko pa sta končno sama, eden od vaju že drema na kavču.

Danes je življenjski tempo tako hiter in včasih celo krut, da enostavno nimate dovolj časa za nekoga, ki bo ob vas vse življenje – za partnerja. Ko pridete domov, ste še pod vtisom tistega, kar se vam je dogajalo v službi. Zato je težko hitro vzpostaviti stik z osebo, s katero živite pod isto streho. Veliko parov se namreč prepira ravno popoldan, ko sta končno oba skupaj in doma. Zakaj? Po navadi zaradi nepotrebnih malenkosti, ki so le povod, da eksplodirate.

 

Prepir

Po navadi se prepiramo zaradi malenkosti. (Foto: iStockphoto)

Srečajta se

Ko sta oba doma, se usedita in si vzemita nekaj minut drug za drugega. Medtem si lahko privoščita prigrizek, a ne preveč nezdravega in ne veliko, le toliko, da potešita prvo lakoto. Če pijeta kavo, si jo pripravita skupaj.

Kaj pa otroci?

Otroci so v skupnem času po navadi edini deležni pozornosti. Lepo jim povejte, da je teh deset minut samo za vaju z očkom. Naj se igrajo, pogledajo risanko ali gredo ven. Verjemite, da jim ne bo nič hudega, če boste deset minut posvetili partnerju in ne njim.

Pogovarjajta se

A samo, če se vama ljubi. V pogovoru izbirajta lahkotne teme. Nikar ne tekmujta, kdo je imel slabši dan. Bodita pozitivna ali pa samo sedita in uživajta, ker sta skupaj.

Po tem, ko sta se umirila, je čas, da se posvetita drugim opravilom. Tisti, ki ne bo kuhal kosila, naj se posveti otrokom, potem v miru pojejte in opravite obveznosti, ki ste si jih zadali.

Če boste nekaj dni prakticirali ta "obred", se bosta celo uskladila vaš in partnerjev srčni utrip in tako si ne bosta več za vsako malenkost skočila v lase. Veliko je parov, ki se medtem, ko otroci odraščajo, odtujijo. Pravijo, da bodo otroci nekoč odšli od doma, partner pa bo ostal. In običajno to drži!

Kaj pa vi? Zaupajte nam vaše izkušnje na forumu.