Tašča

Se razumete s taščo? (Foto: Profimedia)

Ugotovili so, da tašče razjezijo sedem od desetih nevest zaradi vmešavanja v vzgojo otrok, obenem zelo rade prihajajo nenajavljene na obisk in nenehno kritizirajo kar koli skuha snaha. Mnoge ženske so zaradi tega nezadovoljne, to pa prenašajo na partnerje, ki se morajo pogosto odločiti, na čigavi strani bodo. Sedem od desetih jih je še priznalo, da ne morejo trpeti taščinega vmešavanja, še posebej pa ne njihovega zaščitniškega odnosa do sina.

''Jaz kaznujem hčerko, ona ji kupi čokolado,'' razlaga ena od mamic. Tašče zelo rade prihajajo na obisk, vnučke razvajajo s sladkarijami in igračkami ter tako starše prikazujejo kot negativce.

Če tašča preizkuša sposobnosti in metode snahe pri vzgoji otrok, če to počne na podcenjevalen način, se lahko spori vlečejo leta in leta.

Tašča, ki vse najbolje zna, nikoli ne bo izpustila priložnosti, da na glas pove, da najboljše kuha, pere ... Zaradi tega samozavest ženskam pada, tiste bolj pogumne pa ji ne bodo ostale dolžne in družinski odnosi se lahko spremenijo v pravo bojišče.