Luka Serdinšek Betlehem

Težko mu je bilo ob odhodu, še težje pa na Kmetiji. (Foto: osebni arhiv)

Kako si sploh prepričal ženo, da te je spustila na Kmetijo, sama pa je ostala doma z dvema majhnima otrokoma? Si ji obljubil, da boš domov prinesel nagrado? Mogoče kaj drugega?

Da sem se prijavil na Kmetijo, je bila čisto moja odločitev, pri kateri me ni podpiral nihče. Če mislite, da mi ni bilo hudo, se zelo motite. Ker pa sem bil prepričan, da bom sprejet in da lahko zmagam, sem poslušal sebe, in te odločitve ne obžalujem, saj je bila to zame neka nova izkušnja v življenu. Sam odhod na Kmetijo pa je bil zelo težek, kajti zavedal sem se, kaj puščam doma, in to sta bili moji hčerkici ter žena, ki je edina vedela, kaj jo čaka, in je moji odločitvi zelo nasprotovala. Obljubil ji nisem ničesar, samo to, da se bom boril do konca.

Ksenija Kranjec bo kmalu mama?

Pa ji je bilo v času, ko si bil na Kmetiji, težko? Kaj ti je zaupala?

V času moje odsotnosti so se dogajale zelo zanimive, lepe, nepozabne ter seveda težke stvari. Praznovanje Siinega prvega rojstnega dne, ki je prvič šla v vrtec, žena pa po treh letih spet v službo, zato ji je bilo zelo, zelo težko, čeprav tega ni priznala. Ampak tega se zavedam in nisem ponosen na to, ker vem, kaj sem zamudil in kakšno breme sem naložil ženi. Hvala bogu se je lahko kdaj obrnila tudi na babice, dedke, tete, strice …

Luka Serdinšek Betlehem

Simon se zaveda, kakšno breme je naložil na ramena svoji ženi Mateji. (Foto: osebni arhiv)

Težko je bilo tudi tebi. Da bo tako, si vedel že pred odhodom na Kmetijo. Pa je bilo v resnici še težje, kot si si predstavljal?

Kot sem povedal, mi je bilo že ob samem odhodu zelo težko, kajti enostavno ne veš, za koliko časa odhajaš. Sploh si nisem znal predstavljati, v kaj se spuščam. Seveda je bilo v resnici še težje. Tega si nisem hotel priznati, niti pokazati, ko pa je prišel čas Siinega prvega rojstnega dneva, so ta čustva eksplodirala in sem se popolnoma zlomil, saj sem se zavedal, da je prvi rojstni dan samo enkrat in nikoli več. Svojih solz nisem hotel kazati pred celo Slovenijo, ampak žal ni šlo, zato sem se popolnoma sprostil in zajokal. Ne glede na to, da mogoče tega v oddajah nisem pokazal, mi je bilo zelo težko. Svoja čustva sem skrival. Vsak dan sem bolj in bolj pogrešal svojo družino.

Luka Serdinšek Betlehem

Ko je Sia praznovala prvi rojstni dan, se je na Kmetiji zlomil. (Foto: osebni arhiv)

Pa so kdaj solze tekle tudi na skrivaj?

Seveda so solze dostikrat tekle tudi na skrivaj, pa ne samo enkrat.

Bi šel kljub temu še enkrat na Kmetijo, če bi lahko?

Za svojimi odločitvami vedno trdno stojim. Če bi bila ponudba mamljiva, zakaj pa ne. Spremenil bi samo to, da bi se mogoče dobro pogovoril z ženo in ji priskrbel kakšno pomoč.

Kako pa je bilo, ko si se vrnil domov? Kako sta te sprejeli hčerkici? Ste se morali spet malo navaditi drug na drugega?

Prihod domov je bil zame zelo ganljiv in čustven. Prišel sem v poznih večernih urah, tako da so vse že spale. Prva stvar je bila, da sem jih zbudil, jih objel ter poljubčkal. Žal pa moramo vedeti, da ima vsaka stvar svoje posledice, in to se je poznalo tudi pri mojih hčerkicah. Nobena se ni hotela stisniti k meni ali se pogovarjati z menoj, kot da bi mi zamerili. Občutki so bili zelo neprijetni in takrat sem se vprašal, ali je bilo res vredno … Ampak po kakšni uri druženja so se stvari le pomirile. Obe sta prišli k meni in zaspali smo skupaj. Je pa trajalo kar nekaj dni, da so se stvari stabilizirale.

Luka Serdinšek Betlehem

Malu je maja letos upihnila drugo svečko. (Foto: osebni arhiv)

Kako ste nadoknadili zamujeno?

Skušali smo izkoristiti čim več prostega časa, da smo bili skupaj, z raznimi izleti, obiski ter seveda druženjem doma.

Družinska skrivnost popolnoma zlomila Aneto

Kaj je v tvojih očeh najbolj fascinantnega pri otrocih? Kaj najbolj obožuješ pri svojih hčerkicah, oziroma s čim sta ukradli tvoje srce?

Pri svojih hčerkicah najbolj obožujem to, da sta vseskozi nasmejani, da me zelo obožujeta in da sta za svoja leta zelo spretni ter nagajivi. Srce sta mi ukradli s tem, da ju imam.

Luka Serdinšek Betlehem

Obožuje to, da sta vseskozi nasmejani. (Foto: osebni arhiv)

Kako pa se sicer znajdeš v očetovski vlogi in kaj je zate največji izziv na tem področju?

Če bi vprašali mene, bi rekel, da se v očetovski vlogi znajdem odlično, če pa bi vprašali ženo, bi bil pa odgovor zagotovo drugačen (smeh). Malo heca. Mislim, da bi se postavil v neko sredino. Se trudim, ampak imam še rezervo. Največji izziv je definitivno to, da imaš mirne živce pri tako majhnih otrocih.

Kakšne načrte imaš za prihodnost kar se tiče tvoje kariere in morda tudi družine?

Poskušal bom čim bolje izkoristiti svojo prepoznavnost, obenem uživati, svojo družino pa čim bolje obvarovati.

Dogajanje na Kmetiji pa je te dni zelo razburkano. Ne zamudite dogajanja od ponedeljka do četrtka ob 21.00 in ob petkih ob 20.00 na POP TV, zamujene oddaje pa vas čakajo na VOYO.

Luka Serdinšek Betlehem

Svojo lepo družinico bo čim bolje obvaroval. (Foto: osebni arhiv)