Pjongčangu je precej športnikov, ki poskušajo uskladiti lastne tekmovalne obveznosti in navijanje za svoje partnerje.

A post shared by Fabian Rießle (@rioriessle) on

Nemški nordijski kombinatorec Fabian Riessle in smučarska tekačica Sandra Ringwald sta vesela, da lahko prvič skupaj tekmujeta na olimpijskih igrah. V  Pjongčangu sicer ne bivata skupaj, saj so smučarski tekači nameščeni v olimpijski vasi, nordijski kombinatorci pa na drugi lokaciji blizu tekmovališča. "Poskušal si bom ogledati Sandrino tekmo," je dejal Riessle.

Nemška biatlonca Simon Schempp in Franziska Preuss sta par skoraj dve leti. Svojega razmerja ne izpostavljata javnosti, ne dajeta skupnih intervjujev in skrbita za svojo zasebnost. Je pa jasno, da ves čas motivirata drug drugega, še posebej v težkih časih, ki sta jih oba doživela v svojih športnih karierah.

"Simon me res podpira, ker ve, kako je, ko stvari ne gredo tako dobro. Dobro je, da je tu," je dejala Preussova, ki si je po daljši odsotnosti zaradi bolezni nastop na olimpijskih igrah zagotovila v zadnjem hipu.

Eden najslavnejših parov v zimskih športnih sta biatlonca Ole Einar Bjoerndalen in Darja Domračeva, ki sta se poročila leta 2016 in imata hčerko Xenio. 44-letni Bjoerndalen je najuspešnejši olimpijec vseh časov, vendar se mu ni uspelo še sedmič uvrstiti na olimpijske igre. Kljub temu je v Pjongčangu, kjer spodbuja svojo belorusko ženo.

Domračeva je trikratna olimpijska prvakinja in je v svoji domovini nacionalna junakinja. Tokrat je v njeni senci celo Bjoerndalen. "Odličen oče je in zelo me podpira," je o svojem možu dejala Domračeva. Ta ji je vrnil pohvalo: "Darja je fantastična ženska, fantastična športnica."

Tudi v alpskem smučanju je več znanih parov. Med njimi sta Američanka Mikaela Shiffrin in Francoz Mathieu Faivre. Nemški deskar na snegu Johannes Hoepfl je vesel, ker v Pyeongchangu lahko preživi več časa s svojim dekletom deskarko Ramono Hofmeister. Zaradi obveznosti v svetovnem pokalu sta namreč veliko časa narazen. "Super je, da sva zdaj skupaj na olimpijskih igrah," je dejal Hoepfl. "Običajno imava le kakšen dan, ko sva oba skupaj doma," je dodal.

Skupen nastop na olimpijskih igrah pa je lahko tudi preizkušnja za razmerje. Igralca curlinga Anastazija Brizgalova in Aleksandr Krušelnicki sta se poročila lani in nimata nobenih težav, ko igrata skupaj v mešanih dvojicah. Norvežana Kristin Skaslien in Magnus Nedregotten pa priznavata, da se med tekmo kdaj pa kdaj spričkata in da sta morala na partnersko terapijo.

"Ne krepi vedno najinega razmerja. Lahko se konkretno skregava na ledu, kar vodi v dolge pogovore po tekmi," je povedala Skaslienova. "Nekoč je eden od teh prepirov pripeljal do tega, da je Magnus igral z napačno barvo. Midva sva bila rdeča, on pa se je sredi tekme zmedel in je mislil, da sva rumena."