Stari starši

Dedki in babice so zakon! (Foto: iStockphoto)

Ljubezni ne morete kupiti!

Pravijo, da je naloga babic in dedkov ''razvajanje malih zakladkov''. A ob tem se pojavi vprašanje, zakaj niso nikoli ''kupovali'' vaše ljubezni, vnučkovo pa? Če vidite, da stvari prestopajo meje, povejte svojim staršem oziroma tašči in tastu, da jih bo imel malček rad ne glede na to, ali ga bodo zasipali s sladkarijami ali ne.

Ti si babica, ne zdravnica!

Ne, mazanje dlesni z vinom ali celo žganjem ne pomaga malčku pri izraščanju zobka. Prav tako ribje mazilo ne pozdravi vseh zdravstvenih težav! O tem se odkrito pogovorite z njimi.

Preklinjanje ob gledanju televizije?

Veliko dedkov je športnih navdušencev in vse je lepo in prav, če spremljanje prenosa ali tekme spremlja tudi malemu sogledalcu primerno glasno komentiranje. Kletvice in drugi neprimerni izrazi, s katerimi nekateri odrasli izražajo jezo ali razočaranje, ne spadajo pred otroka.

Vnučki niso izložbeni primerki!

Ali se vaše babice in dedki vedno, ko pazijo vnučka, dogovorijo za kavico s prijateljem, prijateljico? Zato da pokažejo, kako je že velik, koliko pesmic zna in kako dobro računa? Če vam otrok potoži, da mu to ni všeč, se z babico ali dedkom o tem tudi pogovorite.

Nikamor brez avtosedeža!

Mišljenje, da se ''v teh nekaj kilometrih ne more zgoditi nič tragičnega'', je še kako zgrešeno. Če bodo stari starši več dni pazili vnučka, potem naj bo med obvezno opremo, ki jim jo boste pustili, tudi avtosedež. Nikakor ne dovolite, da bi šli z otrokom na pot brez avtosedeža ali da ga – če je že dovolj velik – ne bi pripeli z varnostnim pasom.

Stari starši

Čeprav so vnučki njihovi največji zakladi, morajo tudi stari starši vedeti, da obstajajo meje, začrtane s strani staršev ali otrokovih skrbnikov. (Foto: Profimedia)


 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na