Davčne oaze

Staršem lahko strokovnjak s področja davkov, financ in računovodstva svetuje, kam naj vložijo svoje prihranke. (Foto: iStockphoto)

Pozanimali smo se, v kakšno pomoč je lahko družinam strokovnjak s področja davkov, računovodstva in financ. Peter Gospodarič nam je pojasnil, da lahko svetuje tako pravnim kot tudi fizičnim osebam na področju finančnega načrtovanja, analiziranja njihove finančne situacije oz. načrtovanja prihodnosti. Obenem lahko priporoči načine pridobivanju finančnih virov, vključno z analizo ekonomičnosti naložb.

Nanj se lahko obrnejo tudi starši, ko ne vedo, katere dohodke vse je treba prijaviti pri dohodnini, obenem pa je dejal: ''Pri klasični dohodnini je pravzaprav edino vprašanje, pri kom od obeh staršev upoštevati olajšavo za vzdrževane otroke in v kakšnem razmerju, da je povračilo dohodnine optimalno, saj je to sedaj praktično edina postavka, kjer se lahko doseže znižano plačilo dohodnine.''

Mnogi se v današnjem času sprašujejo, kam naj vložijo svoje prihranke oz. kako naj sploh varčujejo. In prav pri tem jim lahko na pomoč priskoči strokovnjak s področja davkov, računovodstva in financ. To pa stori tako, da pripravi pregled (specializiranih) ponudb in njihovo primerjavo po finančnih institucijah. Če v bližnji prihodnosti nameravate za več let najeti kakršen koli kredit, vam lahko predstavi vse možnosti.

Nanj se lahko zanesejo tudi vsi tisti, ki imajo družinsko podjetje, saj je to primarno področje, s katerim se ukvarja Bibin svetovalec Peter Gospodarič.

 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na