potrebna dopusta?

Po dopustu vas čaka stresno obdobje v službi in doma ... (Foto: iStockphoto)

Vrnili ste se domov, v službi vas čaka gora papirjev, poklicati morate naročnike, odgovoriti na vso elektronsko pošto … doma morate vso umazano perilo oprati, zlikati, napolniti hladilnik … Da vas vse to ne potre, da ne zapadete v pravo depresijo, poskušajte čim dlje ohraniti prijetne in tople počitniške občutke. To vam bo zagotovo uspelo z naslednjimi nasveti.

Prvi nasvet
Ne razlagajte vsem, ki jih srečate, podrobnosti o vaših družinskih počitnicah in kako čudovito ste jih preživeli.

Drugi nasvet
Poskušajte priti dva do tri dni prej, preden se vam zaključi dopust. Absolutno pa ne rešujete vseh težav, ki so vas pričakale ob prihodu, naenkrat!

Krema

Morski bleščeči videz ohranjajte z vlažilnimi kremami, dovolj spanca in uživanjem sadja ter zelenjave. (Foto: iStockphoto)

Tretji nasvet
Ženske – po dopustu ste prečudovite in prav to vam bodo zavidale sodelavke, ki vam bodo sicer na ves glas izrekale komplimente, po tihem pa bodo komaj čakale, da vaša zagorelost izgine in se spremenite v eno izmed njih, preprostih uslužbenk brez morskega bleščečega pridiha.

Pretentajte jih! Obdržite svoj lesk čim dlje! Če ste med dopustom uživale le izbrane jedi in pijačo, si doma sedaj ne privoščite hamburgerja, ocvrtega mesa, tortic, čokolade, piva, z jedilnika popolnoma črtajte za nekaj dni meso in jajca, uživajte le sadje in zelenjavo. Zvečer pojdite zgodaj spat, da se ne zbudite s podočnjaki. Negujte svojo kožo z vlažilnimi kremami in si privoščite frizerja, da vam obnovi barvo in postriže uničene od sonca, morske soli ali klora konice las.

Četrti nasvet
Domov ste privlekli ogromno dokazov s prečudovitih počitnic: razglednice, darilca, fotografije, spominke … ki vam veliko pomenijo. Večkrat dnevno se s pogledom ustavite na njih in vrnila se vam bo tista pozitivna energija. Postopoma jih postavite na vidno zelo pomembno mesto, ne skrijte jih v predal, naj ostane spomin živ! Čim prej razvijte fotografije, izdelajte foto albume, shranite videoposnetke in jih pokažite sorodnikom.

Peti nasvet
Z dopusta ste se vrnili v popolni kondiciji, z možem ali ženo ste preživeli druge medene tedne, kljub temu da so ob vas navihano skakali malčki. Ne dopustite, da stresno življenje vpliva na vašo spolnost. Žene, oblecite zapeljivo spodnje perilo, ki ste si ga drznile obleči na večernih sprehodih po plaži. Moški, ne pozabite biti tudi doma tako nežni, ko ste svojo drago objeli ali poljubili brez kakršnega koli posebnega vzroka pred množico turistov. Poskusite v domači spalnici ustvariti prijetno vzdušje hotelske sobe ob svečah in kozarčku penine. Z ljubljeno osebo si vzemite čas zase, obiščite znamenitosti v vaši bližini, kupite si vstopnici za kino ali koncert in si za en večer umislite varuško za otroke, občasno domačo jedilnico zamenjajte za restavracijo.

Par nazdravlja z vinom

S parterjem si vzemita čas zase in se posvetita drug drugemu. (Foto: iStockphoto)

Šesti nasvet
Med dopustom ste okusili sladko življenje, vsak dan ste z otroki počeli nekaj drugega, toda zavedati se morate, da je sedaj tega konec in morate nadaljevati s vsakdanjim življenjem. Poskušajte si to počitniško lepoto pričarati tudi doma. Z družino pojdite na izlete, za vikend se odpravite v gozd, hribe ali pa se zabavajte kar na igrišču ali domačem dvorišču. Obudite stare igre in se za nekaj ur osvobodite okov vsakdanjih stresnih obveznosti.

Kako pa ste se vi poslovili od dopusta in se spopadli z obveznostmi, ki so vas pričakale doma? Zaupajte nam na forumu ali Facebooku. To lahko storite s klikom na: