Leto 2019

Srečno novo leto 2019! (Foto: iStock)

Popolno silvestrovanje je za vsakega drugačno. Nekateri ga želijo preživeti s svojimi otroki in nazdravljati z otroškim šampanjcem, medtem ko si drugi raje privoščijo malo časa zase in koristijo "babica servis" oziroma najamejo varuško. Možnosti je veliko, odločite se po svojih željah. V nadaljevanju pa razkrivamo, kako bodo novoletne praznike preživeli znani starši. Mogoče tudi sami dobite kakšno idejo, zagotovo pa je najlepše z ljudmi, ki jih imate radi!

Tjaša Kokalj Jerala

Manekenka, voditeljica in blogerka si želi samo eno stvar: "Naši prazniki marsikomu ne bodo nič kaj posebnega, kajti ‘glavni načrt’ je, da bomo skupaj. To je to. Zelo preprosto. Zato sem tudi v času božično-novoletnih praznikov izklopila vsa družbena omrežja in imam telefon le za ‘nujne primere’, sicer pa bomo te praznike izkoristili maksimalno, se veliko igrali, crkljali, brali knjigice in hodili na sprehode in izlete, v primeru lepega vremena."

kam za novo leto

Tjaša Kokalj Jerala (Foto: osebni arhiv)

Nataša Gavranić

"Letošnje novoletne praznike bom preživela deloma v službi, deloma doma. 31.12. še delam, potem pa odhitim na praznovanje novega leta k bratu, kjer bo zbranih nekaj prijateljev, družinskih članov in kar je najpomembneje, tudi otroci bodo imeli družbo. Lani smo sicer polnoč objeti v postelji kar prespali, letos pa mislim, da bomo uspeli vsaj nazdraviti," nam je zaupala voditeljica športa na POP TV. Dodala je: "Nekaj prvih dni novega leta sem prosta, kar bomo izkoristili za druženje, izlete, dobro hrano, še kakšno sladico bomo spekli ... potem pa na dieto!"

kam za novo leto

Nataša Gavranić (Foto: POP TV)

Tinkara Fortuna

Nekdanja članica skupine Bepop in zaposlena mamica treh otrok rada preživlja praznični čas v družbi številnih prijateljev. "Odkar živimo v hiši na Polzeli (od leta 2013) preživimo silvestrovo doma, v družbi prijateljev, nato se proti polnoči podružimo s sosedi na ulici. Do sedaj smo se še vedno imeli odlično, saj imamo tako odrasli, kot tudi otroci veliko družbe."

Preberite še: Bivša Bepopovka Tinkara si želi za svoje hčerke ...

kam za novo leto

Tinkara Fortuna (Foto: osebni arhiv)

Veronika Podgoršek

Med tistimi, ki radi izkoristijo praznike za družinsko druženje, je tudi terapevtka in avtorica številnih knjig. "Mi novoletne praznike preživimo doma. Cela družina je skupaj in delamo vse tisto, za kar sicer hitro zmanjka časa ali pa vedno kdo manjka zaradi obveznosti."

kam za novo leto

Veronika Podgoršek (Foto: osebni arhiv)

Dijana Žiberna

Televizijska voditeljica oddaje "Pazi, kamera!" bo letos prvič praznovala v troje in tega se že neizmerno veseli. "Dve pretekli leti sva bila s Timom sama, ker je bil mož več mesecev službeno odsoten. Tako se veselimo letošnjega praznovanja, saj bo za nas tri to prvič. Nimamo velikih načrtov v smislu potovanj, zabav, želimo si biti skupaj doma, na toplem, z dobro hrano. Najbrž bomo v objemu že pred polnočjo zaspali. Precej dolgočasno na prvi pogled a zame neprecenljiv vstop v novo leto. Jaz in moja dva fanta."

kam za novo leto

Dijana Žiberna (Foto: osebni arhiv)

Janez Usenik

Za novinarja 24UR, stand-up komika, scenarista, igralca bo letošnje leto spet  delovno."Novo leto pogosto pričakam delavno. Vsaj tako delavno, kot si lahko delaven med vsem tem veseljem in dobro voljo na mestnih trgih Ljubljane. In to me niti ne moti, saj smo že od nekdaj imeli navado, da se za novo leto zabava vsak s svojo družbo, družini pa je posvečen božič. In tega se držimo tudi zdaj. Čeprav je moja družina že nekaj let razvezana, takrat nismo ločeni, ampak skupaj preživimo prav prijeten večer."

Janez Usenik, StendAp

Janez Usenik (Foto: VOYO)

Milena Novak 

Voditeljica in novinarka športa v oddaji Svet na Kanalu A si je svojo družino nabirala novih moči na morskem zraku. "Praznike smo preživeli v družinskem hotelu v Rovinju nekaj dni. Obožujem morje in sonce, zato tudi pozimi večkrat zaidemo v kakšno obmorsko mestece na Hrvaško ali Italijo. V Rovinju smo raziskovali staro mestno jedro, se sprehajali ob morju, veliko časa pa preživeli na notranjem bazenu, ker tako 9 letna hči, kot 12 letni sin rada plavata. Novo leto bo zame sicer delovno, ampak zadnje dni skušamo izkoristiti še za kakšen obisk sorodnikov in izlet, zadnji je bil sprehod do Zelencev v Podkoren in okoli jezera Jasna. Kot vsako leto smo tudi tokrat z otroci pekli in okraševali piškote, in zavijali darila, v tem res uživata. Zelo se veselita tudi silvestrske noči, ker sta vedno lahko zelo dolgo pokonci."

kam za novo leto

Milena Novak (Foto: osebni arhiv)

Oriana Girotto

Televizijska voditeljica in turistična vodnica je zaposlena tudi med prazniki. "December je za naju delovni mesec. Jaz vodim turiste po mestu in moderiram dogodke, Matic ima dosti glasbenih nastopov. Na srečo sva imela nekaj prostih dni za Božič, da sva lahko obiskala družine. Za silvestrovo bom delala v Perli v Novi Gorici, moderirala bom njihov program. Več časa bomo imeli januarja, ko si bomo z družinico privoščili nekaj dni na snegu ... Če bo sneg."

kam za novo leto

Oriana Girotto (Foto: osebni arhiv)

Tanja Žagar

Vedno nasmejana in polna energije, pevka bo najprej razveseljevala druge: "V prazničnih dneh čas preživljam s svojo družino, s sorodniki in prijatelji. Ker smo pri nas "hiša odprtih vrat", imamo neprestano obiske, s katerimi se večkrat odpravimo tudi na sprehod v mesto ali na kakšen izlet. Na silvestrovo bom prepevala na trgu v Zagorju ob Savi, takoj, ko bo žura konec pa se bova odhitela domov crkljat z najinim Karlom, ki bo tistih nekaj ur žuriral z babi in dedijem."

Tanja Žagar

Tanja Žagar (Foto: Instagram)

Blaž Babič

Animator, ki vedno zabava bo svojo družino tokrat zabaval s tunkanjem in divjanjem po toboganih. "Mi bomo novo leto preziveli v termah Olimje. Dneve si krajšamo s kopanjem, tunkanjem, divjanjem po toboganu. Večere pa preplešemo v družbi otroškega šampanjca in kozarcu penine za naju dva. Seveda brez pesmi - baby shark preprosto ne gre. Vsi štirje vam želimo srečno v letu 2019. Lana, Nika, Mojca-mami4real in Blaž."

kam za novo leto

Blaž Babič (Foto: osebni arhiv)

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.