Novorojenček

Kako pomemben je otrokov spol? (Foto: Thinkstock)

Rezultati raziskave so presenetili!

Prejšnji mesec je na ameriški spletni strani CouponCodes4You potekala raziskava, cilj katere je bilo izvedeti, ali je spol prvorojenega otroka res pomemben. Vodja raziskave Mark Pearson pravi, da so ga izsledki neizmerno presenetili – skoraj 50 odstotkov od vprašanih 2129 parov je izrazilo željo po prvorojenem moškem potomcu. ''Ta raziskava je pokazala, da ima spol otroka še vedno pomembno vlogo, čeprav nanj ne moremo vplivati. Sam menim, da bi morala biti najpomembnejša prioriteta otrokovo zdravje,'' je dodal Pearson.

47 za dečke, 21 za deklice

V omenjeni raziskavi je 47 odstotkov vprašanih navedlo, da bi si kot prvorojenca želeli dečka, medtem ko se jih je 21 odstotkov opredelilo za deklico. Preostalih 32 odstotkov pa je navedlo, da jim je spol popolnoma nepomemben. Zanimiv je tudi podatek, da je bila večina tistih, ki so navedli dečka, moških.

Zakaj deček?

Razlogi, zakaj se je večina opredelila za dečka, so različni. Najpogostejše mnenje je bilo, da je dečke lažje vzgajati od deklic in da je bolje najprej imeti dečka in nato deklico, saj je vloga dečka, da pazi na mlajšo sestrico.

Ali lahko odgovorimo na vprašanje, kdo predstavlja večji izziv pri vzgoji, deklica ali deček? Mnenja psihologov so deljena.

Rojstvo - 2

(Foto: Reuters)

 

 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na