Dojenček

Otrokova koža je zelo občutljiva, zato ni vseeno s kakšno kozmetiko jo negujete in kakšna sredstva uporabljate za pranje njegovih oblačil. (Foto: Profimedia)

Dojenčkova koža je občutljiva.

Naša koža je največji čutilni organ in nam zagotavlja obrambo, zaščito pred mikroorganizmi, obenem pa poskrbi za uravnavanje telesne temperature. V primerjavi z odraslo kožo je dojenčkova tanjša in bolj navlažena, šele z meseci pridobi pravo strukturo. Zelo pomembno je, kako jo negujete, s kakšnimi sredstvi pride v stik, ker je občutljiva in lahko zelo hitro pride do izsušitve. Novorojenčkov pH je blizu nevtralnega oz. pH 7, zato se koža še ne more upreti vsem mikroorganizmom in je odpornost proti okužbam manjša. Sčasoma nastane kislinski plašč kože, ki pa otroka zaščiti pred kožnimi boleznimi.  

Pomembna je izbira praška.

Med pripravami na novega družinskega člana mamica opere vsa novo kupljena oblačila in tudi tista, ki jih je dobila od prijateljic in sorodnic, ki že imajo večje otroke. Še posebno pozornost posveti oblačilom, ki pridejo v neposreden stik s kožo, recimo bodijem, da preprečijo razdražitev kože.

Ker je otrokova koža resnično občutljiva, je dobro, da izberete prašek, ki ne bo sprožil srbečice in izpuščajev. Sintetični praški sicer obljubljajo, da se boste znebili vseh madežev, ampak pogosto je to na račun sestave. Le-ti vsebujejo fosfate, konzervanse, encime, alkohole, belila, parfume in druge sestavine, ki škodijo koži, nenazadnje pa tudi oblačilom, pralnemu stroju in okolju.

- Prašek iz mil in zelišč

V naravnem pralnem prašku Odori so v nasprotju s sintetičnimi praški mila in zelišča, prav tako v njem ne boste našli fosfatov, konzervansov, barvil, alkoholov, encimov in drugih dodatkov, ki vplivajo na občutljivo otrokovo kožo.

- Učinkovito odstranjuje madeže

Ob prvih poskusih uvajanja goste hrane nastanejo številni madeži na slinčkih, majicah, bodijih, hlačah. Ob prvih korakih in tudi kasneje, ko se že spretno podi za žogo po travniku, nastanejo številni madeži trave, peska, zemlje ... Ob prvih umetninah, ustvarjenimi s prstnimi barvami, nastanejo številni madeži rumene, zelene, oranže, rdeče, modre ... barve. Tudi za to obstaja rešitev! Naravni prašek je dovolj močan, da se jih boste znebili en dva tri in boste otroku dovolili, da raziskuje svet okrog sebe brez nenehnih opozoril: ''Pazi, da se ne umažeš! Pazi, da se ne popackaš!'' Trdovratnejše madeže navlažite in nanje pred pranjem nanesite pralni prašek. Pustite mirovati od 10 do 15 minut, nato zdrgnite madež in dobro sperite. Oblačilo lahko nato operete še strojno.

Odori

V naravnem pralnem prašku Odori so v nasprotju s sintetičnimi praški mila in zelišča, prav tako v njem ne boste našli fosfatov, konzervansov, barvil, alkoholov, encimov in drugih škodljivih dodatkov. (Foto: Arhiv proizvajalca)

- Mehča vodo

Otroška oblačila resnično ne smejo dražiti kože, zato so tudi narejena iz koži prijaznih materialov, obenem pa so mehka, raztegljiva in udobna. Takšna pa bodo ostala tudi po pranju ob uporabi naravnega praška Odori, zato lahko pozabite na mehčalec za vselej. Le-ta mehča vodo, obenem pa je iz biorazgradljivih sestavin, ki ne škodijo niti okolju niti pralnemu stroju.

- Vonj po sivki in limonini travi

Prav tako ni treba skrbeti zaradi umetnih vonjev, ki jih dajejo parfumi. Naravni prašek bo otroška oblačila ovil v vonj sivke ali limonine trave. To pa vam bo tako všeč, da boste z njim prali tudi svoja oblačila. Ne boste iskali kakšnega drugega, saj bo primeren tako za strojno kot tudi ročno pranje belega, občutljivega, barvnega in temnega perila.  

Naravni prašek Odori, veganski izdelek, poskrbi za zdravje in je resnično primeren za pranje oblačil dojenčkov, alergikov, športnikov in vseh, ki se trudijo živeti v sožitju z naravo. Za njegovo popolnostjo se skriva magistrica kemije Nina Slapšak, ki je svoj izdelek predstavila v oddaji Štartaj, Slovenija! in ga uspešno izstrelila na prodajne police.  

Sponzorirana objava

Perilo

Poskrbite za svoje in otrokovo zdravje ter hkrati zaživite v sožitju z naravo. (Foto: Profimedia)