"Življenjski nauk!" je naslov objave Matta Coxa na Facebooku. Objavil je posnetek svoje 10-letne hčerke, kako pešači več kot pet kilometrov do šole.

Zaradi ustrahovanja drugih učencev so ji prepovedali vožnjo s šolskim avtobusom. Oče jo je želel naučiti, da njeno ravnanje ni dopustno, zato se je odločil, da bo morala nositi posledice svojih dejanj. Po njegovih trditvah jo je izučilo. "Še vedno je srečna in zdrava, a je spremenila mišljenje o ustrahovanju in obenem ceni malenkosti, ki jih je prej jemala kot samoumevne," je zapisal.

Preberite še: Kako se soočiti z otrokovimi negativnimi čustvi: s trmo, ljubosumjem, jezo, žalostjo ...

Večina uporabnikov Facebooka ga je podprla, nekateri so ga celo predlagali za "očeta leta". Okoli 20 odstotkov pa se ne strinja z njim. Prepričani so, da je izbral preveč kruto kazen. Tudi zato je pozneje objavil še en zapis, v katerem razlaga svoja dejanja. Ne strinja se s trditvami nekaterih, da tudi on ustrahuje, da ni nič boljši od hčerke.

"Ne pomeni, da sem nasilnež, če mora moj otrok sam nositi posledice svojih dejanj, sprejeti odgovornost, biti kaznovan. To pomeni, da sem starš, oče, ki skuša otroka naučiti odgovornosti. Sem oče, ki želi naučiti hčerko, da ne smeš biti zloben do drugih, saj lahko pri nekomu pustiš trajne posledice. Na koncu sem tudi oče, ki želi hčerko naučiti, da nima zgolj pravic, da moramo biti hvaležni za privilegije v življenju," je zapisal.

Poudarja še, da hčerke ni javno ponižal in da je ni žalil. Po njegovih besedah je želel zgolj pokazati, da mora odgovarjati za svoja dejanja. Na koncu še doda, da jo je izkušnja izučila. Kaj menite vi, napišite v komentarju!

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.