Hiša

(Foto: iStockphoto)

Vsi starši verjamemo, da so naši otroci nekaj posebnega, toda Kylie Holmes ima za to več kot dober razlog. Kot pravi, imajo enajstletna Jade, devetletna Amba in petletni Leo izredne psihološke sposobnosti. Jade se namreč živo spominja preteklih življenj, Amba vidi duhove, mali Leo pa se pogovarja z mrtvimi.

"Že od nekdaj vidijo in slišijo stvari, ki jih drugi ne. Zanje je to nekaj običajnega, zato so ob vsem, kar doživljajo, povsem sproščeni. Mnogokrat svoja opažanja in srečanja celo narišejo," je povedala Kylie. Leo je na primer narisal risbo, ki je na prvi pogled kot vsaka druga umetnija petletnika, le da vsebuje srhljive elemente. Nenavadno, a malček je narisal žive in mrtve člane družine, tudi angelčka, ki je ponazarjal mamin spontani splav. Jadeina risba iz leta 2002 upodablja njenega angelskega prijatelja, s katerim se je pogosto družila.

Mnogi menijo, da so risbe izdelek otroka s preveliko domišljijo. Težko pa je pojasniti fotografijo, ki so jo starši posneli na Irskem. Na njej so vsi trije otroci, okrog njih pa skrivnostna bela svetloba, ki spominja na meglo."Pravzaprav ni nič nenavadnega, gre za manifestacijo energije otrok in prostora, kjer se nahajajo," je razložila Kylie.

Kot da to ni že dovolj srhljivo, pa ima tudi 39-letna Kylie paranormalne sposobnosti. Kot duhovna terapevtka pomaga svojim strankam pri komunikaciji z mrtvimi.
Svojo prvo paranormalno izkušnjo je doživela pri dvajsetih letih. Zaradi depresije je poskušala narediti samomor, ki pa se ji je ponesrečil. Prebudila se je v bolnišnici in ob vznožju postelje ugledala belo svetlobo, ki ji je na njej neznan način sporočala, da bo okrevala. Bila je prepričana, da se ji blede zaradi zdravil, zato dogodku ni pripisovala velikega pomena in je nanj raje pozabila. Toda ko se je vrnila domov, je doživela zelo veliko presenečenje. "Prej v te stvari nisem nikoli verjela, toda ko sem prišla domov, je bilo po hiši polno prelepih belih peres, prostor pa napolnjen z neverjetnim občutkom miru," je povedala. Prepričana je bila, da jo je obiskal angel in od takrat dalje je popolnoma predana delu, ki ga opravlja še danes. Na željo strank stopi v stik z umrlimi, ki ji potem povedo tisto, kar želijo sporočiti svojcem.

Kylini otroci se drugače prav nič ne razlikujejo od svojih vrstnikov. Tudi oni namreč radi plavajo, se igrajo in gledajo televizijo.

Deklica z otroškim vozičkom

(Foto: iStockphoto)

"Da imajo tudi otroci paranormalne sposobnosti, sem prvič ugotovila pri Jade. Peljali sva se iz vrtca, ko me je vprašala: Mami, se spominjaš, ko sem bila jaz mamica in si bila ti še dojenček? Potem je še naprej govorila o stvareh, za katere nisem našla nobene logične razlage, da bi jih tako majhen otrok lahko poznal. Podrobno mi je opisala otroški voziček, kakršne so imeli v preteklosti. Bila sem tako šokirana, da bi kmalu povzročila prometno nesrečo. Ko sva prišli domov, sem na spletu poiskala fotografije različnih vozičkov, jih natisnila in ji jih pokazala. Brez oklevanja je izbrala voziček iz viktorijanskega obdobja. Tudi pozneje mi je mnogokrat opisovala življenje, ki ga je živela kot viktorijanska mamica," je povedala Kylie. Jade ob tem ni prav nič prestrašena. Pravi, da je srečna in vesela, da ji je bila dana ta sposobnost, da se lahko spominja svojih prejšnjih življenj.

Nekaj mesecev pozneje je tudi Amba presenetila svojo mamo. Takrat je bila stara dve leti. Materi je dejala, da je zunaj na vrtu moški. Ko je stopila ven, da vidi, kdo se potika okrog hiše, je zaznala prisotnost nekoga, ki se je izmuznil mimo nje in stekel po stopnicah v hišo. To je bilo prvo od mnogih Ambinih videnj. Naslednjo izkušnjo je malčica doživela pri štirih letih. Materi je pripovedovala o kolesarju, ki ga je videla na cesti. Po natančnem opisu moškega se je izkazalo, da deklica opisuje kolesarja, ki je pred tremi dnevi umrl na tisti lokaciji.

Duh ženske

(Foto: iStockphoto)

Ambina videnja se zdijo v primerjavi z videnji starejše sestre prav srhljiva. Toda Amba ima še eno, prijetnejšo sposobnost. Vidi namreč dobre vile. "Eno vilo sem videla v dnevni sobi, drugo pa pri zabojih. Prijetne so. Mrtvi ljudje, ki jih srečujem, se ravno ne pogovarjajo z mano, mi pa pogosto pomahajo," je povedala deklica.

Tudi petletni Leo ima zanimivo sposobnost. V začetku leta je materi povedal, da je vedel, da je bila noseča, pa čeprav ona tega ni nikomur povedala. Vse od njenega spontanega splava pa tudi trdi, da se pogovarja z bratcem in praprababico. "Govori mi, da sta babica in dojenček skupaj in da sta srečna," je povedala Kylie.

Otroci se svojih sposobnosti ne bojijo. Pravzaprav so ob vsem neverjetno sproščeni in umirjeni. Njihova mama pa pravi, da jim ne želi govoriti, da to, kar vidijo, ni resnično. Rajši jih spodbuja, da se povezujejo s svojo duhovno ravnjo.

Edini član družine, ki nima takšnih sposobnosti, je očka Eric. Nekdanji vojak pravi, da so žena in otroci čudaki. Raje se umakne med svoje papirje, kot pa da bi komuniciral z mrtvimi.
"Ne delajo nič takšnega, kar bi komur koli povzročalo škodo, le jaz v to preprosto ne verjamem," je povedal Eric.

A očkova skeptičnost na druge člane družine ne vpliva. Sami se še naprej ukvarjajo z duhovnimi aktivnostmi.