43-letna Elizabeta in 44-letni Janez Dovžan ter njuna sinova 13-letni Jernej in 23-letni Robert so čez noč ostali brez strehe nad glavo. Močno neurje jim je vzelo vse, kar so imeli. Ponoči so začutili tresenje hiše in v pižamah zadnji trenutek zbežali na prosto. Vodo jim je odnesla dobesedno vse.

Aleksandra Kuhar že šesto leto zapored organizira božično obdarovanje. Išče družine v stiski, tiste, ki niso na nobenem božičnem seznamu. Pravi, naj se obrnejo na njo, in ona bo poskrbela, da bodo otroci prejeli božična darila.

Bivši sošolci Roberta so se povezali in odločili, da jim pomagajo. Pomagate lahko tudi vi, dragi Slovenci. Postavite se v njihovo kožo, kako bi bilo vam, da bi v sekundi izgubili vse, kar ste ustvarili, vsa oblačila, posodo, pohištvo, knjige, fotografije ... ''Kot posamezniki smo nemočni, zato se nam zdi pomembno, da stopimo skupaj in naredimo nekaj dobrega. Za druge, zase, za vse,'' so napisali v pozivu in dodali: ''Kdor lahko pomaga, naj pošlje SMS sporočilo na 1919 in sicer s sporočilom: KRAMBERGER (donirate 1 evro), KRAMBERGER5 (donirate 5 evrov).''

Vsi govorijo o dobrotniku Amirju

Tudi Karitas organizira pomoč vsem prizadetim družinam ob poplavah na območju Jelendola in Tržiča. ''Sodelavci župnijske Karitas Tržič - Bistrica, ki so ves čas prisotni na terenu, so v teh dneh obiskali šest najbolj prizadetih ogroženih družin v Jelendolu, Dolini in Čadovljah, ki imajo v večji meri poškodovane bivalne prostore, ter družino Dovžan iz Tržiča, ki jim je ob poplavah odneslo hišo. Štiri družine so že prejele prvo finančno pomoč. Vsi pa so prejeli tudi obrazce za pomoč, da jim bo Karitas lahko v prihodnjih dneh na podlagi prošnje in obsega škode pomagala v še večji meri,'' so zapisali v sporočilu za javnost.

Vsi, ki želite pomagati družinam s prispevkom 5 evrov, lahko to storite s sporočilom KARITAS5 na 1919. Donirate lahko tudi na TRR: Slovenski karitas, Kristanova ulica 1, TRR (Nlb): SI56 0214 0001 5556 761
Sklic: SI00 202 Namen: Poplave.

Ganljiva Kemalova zgodba

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.