Trebuh

(Foto: Thinkstock)

Ne kupujte nezdrave prehrane

Mnoge ženske so po porodu utrujene in se borijo s pomanjkanjem energije, zato posežejo po nezdravi prehrani, kot so čips, sladkarije in podobno. Če teh prigrizkov ne boste imeli pri roki, ne boste imeli želje po njih. Namesto tega imejte v shrambi sadje in zelenjavo. Če pa res morate pojesti nekaj sladkega, pojejte košček temne čokolade ali suho sadje.

Pijte dovolj

Če boste premalo pili, se boste lahko zredili prav zaradi tega. Dnevno spijte od 8 do 10 kozarcev vode, kateri lahko dodate nekaj kapljic limone, ali čaj.

Odrecite se sladkim pijačam

Nekatere mame si ne morejo zamisliti življenja brez sladkarij in gaziranih pijač, toda če želite shujšati, se jim morate odreči. Našemu organizmu ne koristijo, so le bogat vir kalorij in sladkorja, zaradi česar boste pridobili kilograme.

Ne jejte kar tako, ampak si vzemite čas

Čeprav je ob dojenčku težko najti čas za kosilo za mizo, bi bilo dobro, da se potrudite in si ga vzamete. Ko jeste stoje, vnesete mnogo več kalorij vase večkrat po malem.

Ne jejte to, česar vaš otrok ni pojedel

Rešite se slabe navade, čeprav vam je hudo vreči stran hrano. Če vsakič jeste za otrokom, boste tako vnesli več kot preveč kalorij vase.

Pazite, kakšno kavo pijete

Ne svetujemo, da se odrečete kavi, ampak da pazite, kakšno pijete. Potrudite se in pijte takšno brez sladkorja in sladke smetane povrh. Vse kave so zelo okusne, toda če želite shujšati, jih pijte čim manj.

Zdrava prehrana

(Foto: Thinkstock)

Vsakodnevni sprehod

Seveda lahko ob majhnem otroku samo sanjate o vsakodnevnem obisku fitnesa, toda 'vozičkate' pa lahko vsak dan, dopoldne in popoldne. 30 minut in zagotovo boste veliko pripomogli k hujšanju.

Spanec

Ste vedeli, da se ljudje, ki premalo spijo, borijo s kilogrami? Ko ste neprespani, vaše telo potrebuje energijo in potem jeste samo nezdravo hitro prehrano. Seveda ob majhnemu otroku ne morete spati celo noč neprekinjeno, toda čez dan si privoščite vsaj malce počitka. Zadremajte in se spočijte.

Ne preskakujte obrokov

Če želite imeti manj kilogramov, ne preskakujte obrokov. Jejte trikrat dnevno in vmes imejte dve malici. Ne odrecite se niti enemu obroku, ker študije recimo navajajo, da so ljudje, ki ne zajtrkujejo, prekomerno težki.

Mislite pozitivno

Svojo odločitev o hujšanju podkrepite z mislimi. Verjemite, da boste dosegli cilj in zamislite si, kako boste videti, ko shujšate. Življenje si ne kvarite z negativnimi mislimi. Ker vas bodo zavedle in odpeljale na kriva pota.