Plenice

(Foto: Thinkstock)

Kaj potrebujete za previjanje?

Preden pride v hišo nov družinski član, pripravite kotiček za previjanje. Idealno je, če si omislite previjalno mizo, ki mora biti v višini vašega pasu, da pri zelo pogostem opravilu ne bo trpel vaš križ. Na njej naj bo podloga, ki jo boste lahko obrisali ali oprali, če se bodo zgodile 'mokre nesreče'.

Nad previjalno mizo ali ob njej je priporočljivo, da imate police ali predalnik z vsemi stvarmi, ki morajo biti na dosegu rok. Otroka resnično nikoli ne smete pustiti samega na previjalni podlogi, zato imejte na polici: dve posodici, v eni naj bo topla voda, brisačo, rezervne plenice za enkratno uporabo, tetra plenice, vlažilne robčke, dodatna oblačila, tetra krpice, kremo za ritko, koš za pleničko.

Kako previjati?

Novorojenčka je treba previjati tudi do osemkrat dnevno, starejši bo, manj pleničk boste porabili. Če imate vpojne pleničke, ga ponoči ni treba previjati. Priporočljivo je, da to storite pred dojenjem.

Najprej odstranite umazano pleničko in jo vrzite v koš za pleničke. Sledi brisanje ritke od spredaj nazaj (zelo pomembno je, da tega ne počnete v nasprotno stran pri deklicah, ker lahko pride do bakterijskega vnetja) z mokro tetra krpico ali vlažilnim robčkom. Če se je dojenček pokakal ali polulal tudi po hrbtu, ga obrnite na bok in temeljito očistite. Preden namestite novo pleničko, mora biti ritka popolnoma suha. Namažite jo s hladilnim mazilom, da preprečite plenični izpuščaj. Plenico za enkratno uporabo razprite in jo počasi položite pod dojenčka tako, da mu malce privzdignete noge. Na sprednji strani je slika, zato ne skrbite, da bi jo napačno namestili. S sprednjim delom pokrijte spolovilo in ga spnite s stranskimi trakovi ter združite z zadnjim delom pleničke. Preverite, ali niste premočno speli in ali je vse poravnano, šele nato lahko otroka oblečete. Nato ga položite na igralno podlogo na tla ali v posteljico in si temeljito umijte roke.

Pampers plenice

(Foto: arhiv proizvajalca)

Kakšne pleničke izbrati?

Ko boste postali starši, se bodo na vašem nakupovalnem seznamu vedno znašle tudi stvari za otroka. Doma boste vedno morali imeti zalogo plenic, ki jih seveda lahko kupite v trgovinah z otroško opremo, drogerijah, supermarketih in lekarnah. Vedeti morate, da boste pri plenicah dali prednost vpojnosti in udobnosti pred ceno. Kakovost boste postavili visoko na prvo mesto, saj boste želeli, da vašega otročka plenička ne ovira pri igranju, obračanju s hrbta na trebuh, plazenju, osvajanju prvih korakov, raziskovanju sveta, spanju …

In če se sprašujete, ali obstaja takšna plenička, naj vas razveselimo, da so pleničke Pampers Active Baby-Dry resnično drugačne od drugih. Njihova revolucionarna tehnologija pomaga enakomerno razporediti mokroto v tri vpojne kanale in jo bolje zadržati. Zagotavljamo vam, da boste zjutraj presenečeni, kako malo bodo zajetne pleničke. Videti so tako udobne in suhe, da se boste vedno znova čudili, kam je vsa mokrota šla.

Sponzorirana objava