Pozor, priden pes!

(Foto: VOYO)


Kaj vse je potrebno storiti, ko pripeljete domov psička? Najpomembneje je to, da že prvi dan začnete z dresuro, če želite, da se bo vaš hišni ljubljenček lepo vedel. Preberite si pet osnovnih pravil, ki jih morate upoštevati že pri vzgoji mladička.

Preprečite skakanje.

Čeprav kuža skače po vas, ko vas zagleda in vas na takšen način z navdušenjem pozdravlja, ga vi ignorirajte, dokler ne bo trdno z vsemi štirimi tačkami stal na tleh. Če skakanju ne boste dajali pozornost, tega kot odrasel ne bo počel.

Pozor, priden pes!

(Foto: VOYO)

Sprehod na povodcu.

Seveda vas bo mladiček na sprehodu najprej vlekel na vse strani, toda naučite ga, da hodi ob vaši nogi. Ko bo večji in težji, ga boste težko ukrotili, če mu ne boste postavili pravil že kot mladičku. Naučite psička, da hodi naprej, ko je povodec zrahljan. Ko je zategnjen, stojte pri miru in ob vaši nogi naj bo tudi pes.
Naučite ga, da se tudi vi morate približati njegovi hrani in igračkam.

Že mladičku pokažite, da se boste večkrat približali njegovim posodicam za hrano, igračkam, mestu, kjer spi. Naj se zaveda, da je vaša prisotnost samo koristna in da ne ogrožate njegovih stvari, temveč ste tu, da mu izboljšate življenje.

Včasih mora ostati tudi sam.

Ko pride v hišo mladiček, vsi skačejo okrog njega in ga ljubkujejo. Pes misli, da bo tako vsak dan, vendar ga morate postopoma navaditi, da bo kdaj tudi sam. Vsak dan ga pustite samega za nekaj ur in tako bo lažje preživel čas, ko boste osem ur v službi ali šoli.

Bodite pozorni na vaša prva pravila.

To, kar ga boste naučili na začetku, to bo znal tudi, ko odraste. Ne naučite psa najprej skakanja, lajanja, če ne želite, da se tako pogosto vede. Najprej mora znati poslušati ukaze: ''Sedi! Lezi!''

Pozor, priden pes!

(Foto: VOYO)

In kaj se je zgodilo v oddaji Pozor, priden pes!?

Prvič, odkar snemamo oddajo Pozor, priden pes! se je zgodilo to, da strokovnjaka za prevzgojo psov, Jure in David, nista mogla prevzgojiti psa. Kot pravi Jure, pes ni bil tako problematičen, težava je bila ta, da vsa družina ni stopila skupaj in upoštevala njunih navodil.

Niso se držali omejitev, niso poslušali navodil, bili so preveč mili, kuža se jim je smilil in na koncu sta fanta odstopila od projekta. Družina pa je ostala s požrtim kavčem, spraskano steno, neposlušnim psom, ki je spal na postelji in ostal - car!

Kaj se zgodi, če se pred nakupom psa ne pozanimamo, katera pasma ustreza našemu življenjskemu stilu in gledamo samo na njegovo lepoto? Kaj se zgodi, če pri vzgoji nismo dosledni? Trije dnevi pri vzgoji mladička nas lahko stanejo dve leti trdega dela za prevzgojo odraslega psa! Spremljajte 3. oddajo Pozor priden pes v soboto ob 18.20 na POP TV, vnaprej pa si jo lahko pogledate na VOYO!

Poglejte si še najbolj nenavaden duet vseh časov!