Jani - 1

"Kot najstnik sem šel kdaj od doma in se vrnil naslednji dan. To je bila še nekako najbolj neodgovorna stvar." (Foto: POP TV)

Kakšno otroštvo ste imeli?

Odraščal sem v Škofje Loki. Pri štirinajstih sta se starša ločila. Živel sem z mamo. Bili so plusi, bili so minusi. Naučil sem se predvsem to, kakšen starš bom nekoč postal in kako bom v določenih situacijah ravnal.

 
Nekoč ste dejali: »V življenju sem doživel marsikaj in tudi ušpičil nemalo neumnosti.« Katera je bila največja?


Joj, prave vragolije sem začel početi nekje okrog štirinajstega leta, ko sta se starša ločila. Prej sem bil dokaj priden fantek. Kot najstnik sem šel kdaj od doma in se vrnil naslednji dan. To je bila še nekako najbolj neodgovorna stvar.
 

Jani Jugovic v kuhinji

Jani ne skriva želje, da bi v prihodnosti imel še kakšnega otroka. (Foto: Facebook)

Se pravi, ste postali bolj neodgovorni, ko je oče odšel in sta z mamo ostala sama.

Verjetno bi se stvar drugače odvila, ja, če bi bila starša še skupaj.
 
Kako veliko vlogo je potem igral oče v vašem otroštvu?

Oče je oče in vedno bo to ostal. Res pa je, da je bil po ločitvi manj prisoten v mojem življenju in to je bila tista stvar, ki me je veliko naučila, da sam v enaki situaciji nisem tako ravnal. Jaz nisem želel svojega sina po ločitvi videvati samo vsakih 14 dni, zato sva se na koncu z bivšo partnerico odločila za deljeno skrbništvo. En teden pri meni, en teden pri njej.

 
Pri štiriindvajsetih ste postali očka. Je bilo to za vas presenečenje?

Takrat ko se je zgodilo, je bilo presenečenje. Otroka sva sicer načrtovala že prej, a nama nekako ni uspelo. No, takrat pa se je le zgodilo.

 
Sta bila torej pripravljena na ta pomemben korak v življenju?

Jaz sem bil pripravljen, tudi ona je bila pripravljena. Nisva pa bila pripravljena na ta korak skupaj.
 
Se je vajin odnos, potem ko se vama je pridružil otrok, spremenil? Vaju je to zbližalo ali na neki način oddaljilo?

Skupaj sva bila že od mojega sedemnajstega leta. V vsem tem času sva se oba precej spremenila. Prihajalo je že do določenih razhajanj v odnosu. Nekaj časa sva bila celo narazen. Potem se nama je zgodil otrok, kar naju je sprva nekoliko zbližalo, a ne za dolgo. Ko sva se odločila, da odideva vsak svojo pot, sem vedel, da to ni ločitev od otroka, ampak zgolj od partnerja. Dva nikakor ne bi smela vztrajati skupaj samo zaradi otroka.
 
Kdaj sta se z bivšo partnerico pravzaprav odločila, da se razideta?


Razšla sva se, ko je bil Taj star nekje tri, štiri mesece. Bil je premajhen, da bi vedel, kaj se dogaja. Moj sin je zato že od samega začetka navajen na tak način življenja in mu to povsem ustreza. Tudi sam pravi, da je rad en teden pri enem in drug teden pri drugem. Imam otroka, ki je zelo zrel za svoja leta. Veliko stvari razume, z njim se da veliko stvari pogovoriti. Mogoče tudi zato, ker sva mu že od malega posvečala veliko pozornosti in se z njim o vseh stvareh pogovarjala. Sile nisem nikoli uporabljal in temu odločno nasprotujem.

Jani Jugovič s sinom Tajem

Jani skupaj s sinom Tajem (Foto: Facebook)


 
Kaj je tisto, kar najraje počneta, ko sta skupaj?

S Tajem imava zelo prijateljski odnos. Veliko se pogovarjava, veliko se hecava. Veliko se tudi igrava in zelo rada se potepava. Skozi igro spoznavava življenje in se skupaj učiva. Sam sem pristaš vzgoje, ki ne omejuje otroka, ampak ga spodbuja. Dopuščam, da razmišlja s svojo glavo. Ko je pa na tem, da naredi napako, ga opozorim in pravočasno usmerim na pravo pot.
 

Fotografije_Teja_profi - 5

Teja Perjet (Foto: POP TV)

V šovu ste se tudi malo zaljubili. Mislite, da bo sin težko sprejel vašo novo izbranko?

Moja nova izbranka je Teja. V najino življenje ni vstopila kot neka nadomestna mama. Ona je moja partnerica in na neki način prijateljica mojemu otroku. S Tajem sta se spoznala in se takoj odlično ujela. Želim, da imata lep odnos in da se razumeta
.
 
Ste razmišljali kdaj o tem, da bi imeli še kakšnega otroka? Ali ste izrazito proti?

Definitivno si želim imeti še kakšnega. Ena izkušnja je že za mano, zato bom pri odločitvi, kdaj je pravi čas, toliko bolj previden. Oba s partnerico bova morala čutiti, da sva skupaj pripravljena na ta korak in biti prepričana, da je najin odnos dovolj trden in najina ljubezen dovolj močna.

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na