Nosečnica

Ugotavljanja otrokovega spola se lahko lotite sami. Na malce nenavaden način... (Foto: iStockphoto)

Če ne veste ali naj začnete otroško sobo urejati v modri ali rožnati barvi, je najbolje, da o otrokovem spolu povprašate ginekologa na ultrazvoku. Seveda se lahko tudi zmotijo. Dokler ne napoči veliki dan, ko boste povsem prepričani, se lahko malo za šalo malo zares kratkočasite s starodavnimi vražami in ugibanji.

Visok ali nizek trebušček?

Je vaš trebušček visok ali nizek? Če je visok bi v njem lahko spal deček, če pa je nizek, je tam po vsej verjetnosti deklica.

Srčni utrip

Povprašajte svojega ginekologa o srčnem utripu vašega deteca. Po neki legendi sodeč vas bo razveselila punčka, če je utrip višji od 140, če pa je od te številke nižji, boste imeli dečka.

Kaj jeste?

Vam vsak dan diši sladoled? Nekateri ljudje menijo, da gre neustavljivo željo po sladkem pripisati deklicam, če pa vam prijajo slane ali kisle reči, pa verjetno že veste, kam pes taco moli.

Liho in sodo

Starodavna kultura Majev naj bi novorojenčkov spol enostavno napovedala s primerjavo starosti matere ob zanositvi z letnico zanositve. Če sta obe številki lihi ali obe sodi, se bo rodila deklica, če pa je ena liha in druga soda, bo deček.

Mozoljčki

Če je vaš obraz iz dneva v dan bolj podoben tarči za pikado, lahko krivdo zvalite na deklico. Ta vraža pravi, da punčke že v trebuščku kradejo mamino lepoto.

Njam, kako je slastno....

Se prepoznate? Morda boste mamica punčki... (Foto: iStockphoto)

Poročni prstan

Poskusite ga sneti, če vam to še uspe, ga privežite na vrvico in podržite nad trebuščkom. Če se vrti v krogu, boste imeli deklico, če pa se guga le naprej in nazaj, boste imeli dečka.

Slabost

Vam je v prvem trimesečju neprestano slabo? Ti znaki govorijo v prid deklicam. Če pa se vam to skorajda ne dogaja ali pa ste celo ena tistih srečnic, ki ji sploh ni, bi lahko nosile dečka.