svečana čipkasta nosečniška obleka

Verjamem, da se nosečnice iz dneva v dan obremenjujejo s tem, koliko kilogramov so pridobile. Tuhtajo, kje je tista lepa postava, ko so bile vidne vse mišice. Ko se pogledajo v ogledalo, vidijo le ''hruško debeluško''. Njihovi možje pa tudi ne prispevajo veliko k drugačnemu mnenju, saj svojo drago zelo hitro začnejo klicati: ''O, ti moj 'buhteljček'! Oh, ti moj 'krofek'!'' Verjetno sem jaz ena redkih, ki je med nosečnostjo lebdela na oblakih sreče, pa ne zato ker se je v meni skrivalo drobceno bitje, temveč zato, ker sem vsak mesec zamenjala številko nedrčka.

Žalostno dekle

(Foto: iStockphoto)

Najstniška postava

Le kako ne bi bila vesela, ko sem se vsa leta pred tem trudila najti nedrček, ki bi me iz pridne in nedolžne deklice prelevil v seksi zapeljivko, ki bi fantom mešala glavo. Že kot najstnica sem si rekla, če moje prsi v naslednjih nekaj letih ne zrastejo, zagotovo obiščem plastičnega kirurga. Ja, zagovarjam umetne prsi! Menim, da je ženska privlačnejša, če se ji pod majico skrivajo ''hribčki'', ne pa da je vse skupaj ''ravnica''. No, pretiravati seveda nisem mislila, mogoče za eno ali dve številki večje oprsje. Prepričana sem bila, da bi ta kirurški podvig ogromno doprinesel k moji samozavesti in odločnosti. Pred fanti nič več ne bi gledala v tla in jecljala, temveč bi ponosno dvignila glavo, potegnila trebuh navznoter in se postavila tako, da bi moje prsi kar skočile naprej.

No, ostalo je samo pri željah in sanjah. Moje prsi niso zrasle, pa čeprav sem se že vrtoglavo približevala tridesetemu rojstnemu dnevu. Željo o povečanju prsi sicer nisem opustila, ampak nekako nisem našla časa in denarja za tako ekstremno spremembo v svojem življenju.

Nosečnica je seksi

Seveda sem srečna, da me je mož sprejel takšno, kot sem, z vsemi mojimi pomanjkljivostmi v dekolteju. Če priznam, sem mu tudi hvaležna, ker me je prenašal, ko sem ob gledanju filmov vedno uperila prst v zapeljive igralke, ki so se bohotile s svojim ženskim ''premoženjem''.

Prisesal sem se na njene prsi.

(Foto: iStockphoto)

Nikoli si nisem mislila, da bom dočakala dan, ko bom lahko vzkliknila: ''Vau, kako sem seksi!'' Čeprav sem bila noseča in sem pridno pridobivala obloge na nogah, rokah in trebuhu, čeprav sem vsak mesec komaj zapela hlače, sem kar naenkrat postala najmikavnejša ženska na svetu. Moje oprsje se je povečevalo iz dneva v dan, mogoče pretiravam, iz meseca v mesec … Kako fantastičen občutek!

Šele zdaj sem živela. Šele zdaj sem lahko uživala v nakupovanju nedrčka, saj so mi vsi ustrezali. Erotično čipkasti, nedolžno športni ... prav vse sem lahko pomerila, prej pa je bila izbira zame prava muka. Kar naenkrat so moje prsi iz košarice A skočile v C. S svojimi prsmi sem začarala tudi svojega moža, ki se sicer do sedaj ni pritoževal, ampak moja nosečnost in vse telesne spremembe so ga popeljale v raj.

Srečna bodoča starša

(Foto: iStockphoto)

Kljub temu da so moj trebušček lahko opazili že na daleč, so moje prsi z nasmeškom opazovali mimoidoči na ulicah, moški so se poželjivo spogledovali z mano, ženske pa so me občudovale. Marsikatera prijateljica mi je zavidala nosečnost prav zaradi tega.

Za novo leto sem si privoščila posebna darila, ki jih še sedaj skrbno hranim na posebni polici. Kupila sem si majice z velikim dekoltejem, bluzice, na katerih si lahko zgornje gumbe odpel in pustil domišljiji prosto pot. V prostem času je postala moja najljubša majica z napisom: ''Don't touch it!'' in narisano roko čez moje prsi.

Lepa doječa mamica

Moji mični ''hruškici'' sta po porodu dobili novo vlogo, nič več nista bili namenjeni le gledanju, privoščil si jih je moj sinek. Vse do tistega trenutka se sploh nisem zavedala, kakšno moč imajo lahko dojke. Mislila sem, da so na svetu samo zato, da mamijo moške … Kakšna zmota! Moje prsi lahko proizvajajo mleko, hrano za dojenčka! Kako čudovito, kako krasno! To so šele čustva, ki jih še danes ne znam opisati. Seksi nedrčke sem zamenjala za udobne, takšne, ki sem jih lahko v trenutku odpela in tako potešila lačna usta. Priznam, sedaj mi je moje sanjarjenje o umetnih prsih smešno in tuje. Ko sem postala mamica, sem doživela razsvetlitev. Začela sem prebirati literaturo o dojenju, brskati po svetovnem spletu, kaj vse lahko naredim, da bom imela čim več mleka. Prepričana sem bila, da moje dojke morajo čim dlje ostati v funkciji hrane. In na glas lahko povem, da mi je to tudi uspelo! Obenem pa sem ostala lepa … lepa mamica ...

dojenje, kolostrum, mlezivo