Zaljubljena najstnika

Prvo ljubezen najstniki doživljajo zelo intenzivno, zato lahko delajo napake. (Foto: Profimedia)


►Ljubosumnost je seveda prva na seznamu norosti. Lahko gre za to, da želijo partnerja narediti ljubosumnega in izzivajo s flirtanjem z drugimi osebami. Lahko pa gre za to, da je eden izmed zaljubljencev preveč ljubosumen, posesiven. V mejah normale je ljubosumnost dobrodošla, ko pa gre za pretiravanje, je treba vedeti, da v tem odnosu nekaj ni v redu.

►Z takšnimi ali drugačnimi darili želijo kupiti ljubezen osebe, o kateri sanjarijo, katero občudujejo. Vedeti morajo, da se ljubezni ne da kupiti.

►Sprememba videza za ljubljeno osebo? Tudi to se pogosto dogaja. Naj ostanejo takšni kot so in se ne spreminjajo, naj ne začnejo poslušati drugačne glasbe, ne začnejo nositi bulerjev samo zato, da bodo nekomu všeč.

►S spolnimi odnosi želijo zadržati ljubljeno osebo. Narobe! Za spolnost morata biti dovolj zrela, vedeti morata, kaj so lahko posledice. Obenem pa mora biti spolnost višek pripadnosti, ljubezni, zaupanja …

►Laž o nosečnosti je tudi velika neumnost, s katero najstnica poskuša ob sebi zadržati fanta. Slej ko prej bo resnica prišla na plan in verjetno takrat ne bo lepo.

►Vzklikanje, da si bo kaj naredil, če ga bo zapustil ali zapustila, je še ena nespametnost, ki ne prikliče ljubezni.