Najstnik

Ohranite dober odnos z otrokom tudi v najstniških letih. (Foto: Profimedia)

Pretvarjanje

Fantje se naučijo zadrževati svoja čustva, ker menijo, da to spada k moškosti. Bodite jim v oporo in se z njimi veliko pogovarjajte, naj se naučijo soočiti s pritiskom in pokažejo svoja čustva takrat, ko je potrebno.

Velik vpliv družbe

Svet najstnikov je izpolnjen s prijatelji, ki imajo naj velik vpliv. Spoznajte njegove prijatelje, pokažite zanimanje, kaj z družbo počne, vendar ga ne silite, da vam prav vse zaupa.

Težave imajo …

Starši mislijo, da njihovi sinovi nimajo težav, ker o njih ne govorijo. V puberteti se zelo povlečejo vase, morate le najti način, da pridete do njih, da jim pomagate se soočiti s težavo.

Igranje videoigric

To je obdobje, ko veliko časa preživijo med igranjem videoigric. Seveda jim mame postavljajo časovne omejitve, toda vedeti morate tudi kaj več o vsebini igre, o njeni popularnosti …

Spolnost ni tabu

Pogovarjajte s sinom o spolnosti, naj to ne bo družinska tabu tema. Vse informacije ne sme dobi s svetovnega spleta in od prijateljev, ker bodo lahko izkrivljene. Prav tako ga opozorite na pasti klepetalnic, objavljanja fotografij na svetovnem spletu.

Uspešna komunikacija

Če želite, da bo komunikacija z vašim sinom uspešna, dobro premislite o pristopu. Ne pretiravajte z vprašanji in čustvenimi izbruhi. Prav tako ne morete rešiti težav namesto njega, spoštujte omejitve v vašem odnosu.