Nasmeh

(Foto: Profimedia)

Kako pogosto se smejejo otroci?

Raziskovalci so ugotovili, da se otroci smejejo 300-krat do 400-krat dnevno, še posebej takrat, ko so postavljeni v situacijo, v kateri se počutijo srečno in zadovoljno. Nasprotno od njih pa se starši smejimo le 15-krat dnevno in še to takrat, ko se moramo, ko se to od nas pričakuje.

Kdaj se otroci smejijo?

Otroci se smejijo med zlaganjem kock, igranjem s plišastimi igračkami, plastičnimi figuricami … ko so sami ali ko so v družbi sovrstnikov in si skupaj izmišljujejo igralno zgodbo.

Svoje bele zobke pokažejo, če jim prijatelji, učitelji, vzgojitelji ali starši povedo nekaj smešnega, zgodbo, šalo, anekdoto …

Prav tako se iz srca smejijo kakšnemu nadvse smešnemu dogodku, ki ga od daleč opazujejo ali mogoče celo v njem sodelujejo.

Zakaj je pomembno, da se otroci čim več smejijo?

S pomočjo smeha lahko z otrokom vzpostavite boljšo komunikacijo in se še bolj čustveno povežete.

Če ima otrok občutek za smeh, je to dobro za njegovo samozavest.

Pri smejanju se sprošča hormon sreče, ki dokazano preprečuje razne bolezni in tudi depresijo.

Smeh preprečuje stres, zmanjšuje krvni pritisk in sprošča mišice.

Megaum

Ideja za smejanje

Kot starši se potrudite, da omogočite otroku čim več takšnih situacij, ob katerih se bo smejal. Zagotavljamo vam, da se boste vsi skupaj iz srca smejali med gledanjem animirane pustolovščine Megaum, ki bo na sporedu na OTO v petek, ob 19.25, s ponovitvijo v soboto, 2. junija, ob 13.30.

Gre za animirani film, v katerem plemeniti Metroman in zlovešči Megaum že vse od mladosti bijeta veličastni dvoboj med dobrim in zlim. Po neskončnem številu porazov Megaum svojega smrtnega sovražnika naposled uspe uničiti.

Toda potem mu postane dolgčas, saj nima nikogar več, s katerim bi se boril. Tako si ustvari novega nasprotnika Titana, ki pa se nepričakovano nameni uničiti svet, namesto da bi svoje moči uporabil za dobro.

To Megauma prisili, da se prvič v svojem življenju poda na reševalno misijo.