Ples

(Foto: Pixabay)

Otrok je aktiven.

Ples zahteva od otroka kar veliko gibanja in sčasoma boste opazili, da ima vaš otrok boljšo kondicijo, kot jo je imel. Redno plesanje bo pripomoglo k večji otrokovi gibčnosti, odpornosti, hkrati pa bo povečalo občutek za ravnotežje, koordinacijo gibov. Ples je prav tako odlična kardiovaskularna vadba. Če je otrok prekomerno težek, lahko na ta način izgubi nekaj kilogramov in ob zdravem načinu prehranjevanja izboljša svojo zdravstveno sliko.

Postane družaben.

Otrok bo postal družaben, izboljšal bo svoje komunikacijske veščine. Skozi ples se bo naučil timskega dela, razvil bo močen občutek zaupanja in sodelovanja s sovrstniki. Če je vaš otrok sramežljiv, ga lahko ples spodbudi, da spregovori z drugimi. S plesom prav tako lahko premaga strah pred nastopanjem.

Ples je učenje.

Plesanje zahteva disciplino, vztrajnost in koncentracijo, vse to pa pride prav tudi v vsakdanjem življenju. Pri mlajših otrocih lahko plesni tečaj prebudi tudi občutek za umetnost. Znanstveniki so celo dokazali, da otroci, ki plešejo od zgodnjega otroštva, dosegajo boljše rezultate na matematičnih in znanstvenih tekmovanjih.

Otrok ima boljšo samopodobo o sebi.

Zavedati se bo začel svojega telesa, všeč si bo, ko se bo zagledal v ogledalu. Razmišljal bo pozitivno in se znal izražati, prav tako se bo sam znal spoprijeti s težavami.

Če vaš otrok obožuje ples in že obiskuje plesni tečaj, potem lahko svojega navdušenca presenetite z risanim filmom Vesele nogice, ki bo na programu OTO 10. 11. 2017. V njem ne bo manjkalo glasbe in plesa.

Vesele nogice