Ples

(Foto: Profimedia)

Otrok je aktiven.

Ples zahteva od otroka kar veliko gibanja, in sčasoma boste opazili, da ima boljšo kondicijo, kot jo je imel. Redno plesanje bo pripomoglo k večji otrokovi gibčnosti, odpornosti, hkrati pa bo povečalo občutek za ravnotežje, koordinacijo gibov. Ples je prav tako odlična kardiovaskularna vadba. Če je otrok prekomerno težek, lahko tako izgubi nekaj kilogramov in ob zdravem načinu prehranjevanja izboljša svojo zdravstveno sliko.

Postane družaben.

Otrok bo postal družaben, izboljšal bo svoje komunikacijske veščine. Skozi ples se bo naučil timskega dela, razvil bo močen občutek zaupanja in sodelovanja s sovrstniki. Če je vaš otrok sramežljiv, ga lahko ples spodbudi, da spregovori z drugimi. S plesom prav tako lahko premaga strah pred nastopanjem.

Ples je učenje.

Plesanje zahteva disciplino, vztrajnost in koncentracijo, vse to pa pride prav tudi v vsakdanjem življenju. Pri mlajših otrocih lahko plesni tečaj prebudi tudi občutek za umetnost. Znanstveniki so celo dokazali, da otroci, ki plešejo od zgodnjega otroštva, dosegajo boljše rezultate na matematičnih in znanstvenih tekmovanjih.

Otrok ima boljšo samopodobo.

Zavedati se bo začel svojega telesa, všeč si bo, ko se bo zagledal v ogledalu. Razmišljal bo pozitivno in se znal izražati, prav tako se bo sam znal spoprijeti s težavami.

Vabljeni k ogledu filma Vesele nogice.

Če vaš otrok obožuje ples in že obiskuje plesni tečaj, lahko svojega navdušenca presenetite z risanim filmom Vesele nogice, ki bo na programu OTO 21. 9. 2018, ob 19.25. V njem ne bo manjkalo glasbe in plesa.

Na mrzli Antarktiki je glasba vse, s čimer si lahko cesarski pingvini popestrijo svoj dolgočasni vsakdan. Prav vsi med njimi pojejo kot največji operni pevci, na ta način pa si tudi najdejo svojo boljšo polovico. Edina izjema je mladi pingvin Mumble, ki ni prav nič nadarjen za petje, zato pa zna zelo dobro plesati. Toda ko mora očarati lepo pingvinko Glorio, v katero je do ušes zaljubljen, Mumble spozna, da ji ne more zapeti svoje srčne pesmi, po kateri Gloria tako zelo hrepeni.

Sinhronizirani glasovi: Jernej Kuntner, Iztok Jereb, Primož Forte, Maša Derganc, Blaž Valič, Nina Valič, Valter Dragan, Miha Alujevič, Aleksandra Krajnovič

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.